Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dicken klasser bättre än KyIF – tidigt ryck avgjorde: ”Vi gav bort matchen i första halvlek”

Från 2021
Uppdaterad 12.10.2021 22:16.
Birgitta Lindholm går vid KyIF:s bänk.
Bild: Tomi Hänninen

KyIF hade inget att säga till om i säsongens första möte med Dicken. KyIF satte matchens två första mål men sedan var det Dicken för hela slanten.

– Jag tror att vi kan pressa HIFK och Dicken ännu mer än vi gjorde förra året. Förra året gjorde vi det stundvis, i år ska vi göra det konstant.

Så sa KyIF-tränaren Birgitta Lindholm till Yle Sporten inför säsongstarten, men när laget mötte Dicken för första gången den här säsongen vägde Kyrkslättdamerna lätt.

Ingrid Degerth gjorde matchens två första mål för KyIF men sedan tog Dicken över totalt. En kvart in i matchen ledde Dicken med tre bollar, efter 20 minuter var luckan sex bollar stor och då var matchen avgjord.

– Vi gav bort matchen i första halvlek, säger Lindholm på FM-seriens webbplats.

Dicken ledde som mest med med elva bollar i andra halvlek och vann till slut med klara 27–18. Ella Valkamo prickade in sju mål och var Dickens bästa målskytt.

– En bra insats, vi gav allt från början till slut, säger hon.

Dickens tränare Ken Sirenius var också nöjd med hur laget spelade.

– Vi kom hit för att göra en bra match och göra det på de punkter vi bestämt. Jag är glad över att vi gör det och det är en bra känsla att ta med till lördagens match, säger han.

Resultat:

KyIF–Dicken 18–27 (6–15)

KyIF: Fanny Axberg 8, Daniela Lindgård 3, Ingrid Degerth 3, Anna Nyberg 2, Linda Melanen 1, Malena Ekman 1

Dicken: Ella Valkamo 7, Anna Westerlund 4, Malena Heikkinen 4, Janica Sjöström 3, Tove Salokivi 3, Matilda Peitsaro 2, Nina Ottelin 2, Anna Lindahl 1, Jessika Gammals 1

Diskussion om artikeln