Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Företag i Vasaregionen går samman för att locka arbetskraft

Vasa centrum.

Det finns hundratals lediga arbetsplatser i Vasaregionen och nu går företag och organisationer samman för en gemensam rekryteringskampanj.

Företag och organisationer i Vasaregionen, tillsammans med VASEK och Vasa stad, satsar på en gemensam rekryteringskampanj för att få kompetent arbetskraft till regionen.

Det här meddelar VASEK i ett pressmeddelande. Med i kampanjen är Hitachi Energy, Mirka, Vasa centralsjukhus, Wapice, VEO och Wärtsilä.

– Konkurrensen om kunnig arbetskraft har intensifierats och varje region vill ha de bästa talangerna. Vi behöver bara hitta det särdrag med vilket vi kan locka anställda till Vasa. Våra globalt verksamma företag och nya öppningar inom batteriindustrin lockar säkert, säger Mari Kattelus, marknadsföringschef på VASEK.

- Ett meningsfullt jobb, närheten till havet, natur och fritid är viktiga för alla invånare. Med dessa skiljer vi oss från andra, säger Leena Forsén, Vasa stads kommunikationschef.

Riktar sig till unga vuxna

Med kampanjen hoppas man tilltala 25–35-åringar som har inlett sin karriär men som ännu inte har bosatt sig permanent på någon plats.

Kampanjen är nationell och huvudsakligen finskspråkig. Kampanjen genomförs digitalt och annonserna visas till personer som bor i Finlands större städer. Kampanjen syns därför inte så mycket i Vasaregionen, utan har riktats till resten av Finland.