Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sandra Långbacka: "Jag blir jagad av björnar och kan inte röra mig ur fläcken"

Uppdaterad 15.10.2021 11:55.
Sandra Långbacka
Bildtext Sandra Långbacka har skrivit många nya låtar som kommer att publiceras inom kort.

Vem kan Sandra Långbacka lita på? Har hon någon återkommande mardröm? Vad tycker hon är storhet? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till artisten Sandra Långbacka.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva kända personer ställa frågor till varandra. Näst i tur i denna serie är artisten Sandra Långbacka.

Sandra Långbacka har haft musiken närvarande under hela hennes liv. Hennes musikaliska resa började med folkmusik och det första instrumentet hon ägde var en violin. Hon har studerat vid Pop & Jazz konservatoriet i Helsingfors och vid Sibeliusakademin. Några av hennes alster är Armé, Sidospår och Allting eller inget.

Sandra har i denna serie fått frågor av artisten Kevin Holmström, sportjournalisten Kaj Kunnas, solisten Hannes Kett, triathlonidrottaren Aino Luoma, musikern Markus Bergfors, skådespelaren Christoffer Strandberg, innebandyspelaren My Kippilä, ishockeyspelaren Matilda Nilsson, fitnessidrottaren Dina Kaspi och skådespelaren Tuuli Heinonen.

Christoffer Strandberg medverkar i premiäravsnittet av De Eurovisa 2019.
Bildtext Christoffer Strandberg sitter i panelen i finska Masked Singer.

Christoffer Strandbergs fråga: I din låt Armé sjunger du ”alla för alla, alla för en”. Vem kan du lita på i vått och torrt?

– Den här låten är faktiskt skriven om de personer som jag kan lita på. Min arme består av min familj, min sambo och mina vänner. Jag känner mig lyckligt lottad som har så många fina personer i min umgängeskrets. Det är givande att ha flera personer som jag kan snacka med, för vissa personliga ting vill man inte alltid prata med familjen om. 

Aino Luoma vilar under simpasset på 3 km.
Bildtext Aino Luoma är läkare och tävlar i triathlon.

Aino Luomas fråga: Har du någon återkommande mardröm?

– Jag har faktiskt två stycken återkommande mardrömmar. I den första befinner jag mig utanför Uleåborg i en stuga. När jag går ut från stugan så kommer det ett par björnar som börjar jaga mig. När jag försöker springa undan kan jag inte röra på mig och björnarna kommer hela tiden närmare. Hur jag än försöker så kan jag inte ta mig in i stugan igen.

– I den andra mardrömmen så befinner jag mig på vår stuga i Åbolands skärgård. Jag är inne i stugan och tittar ut över fjärden. Mitt i allt så drar sig vattnet tillbaka och jag ser en tsunami som kommer mot stugan. Den här jättevågen väller sen över stugan jag befinner mig i.

Hannes Kett
Bildtext Hannes Kett är solist i bandet Shiraz Lane.

Hannes Ketts fråga: Vad uppfattar du personligen som storhet?

– Det här kan man ju tolka på flera olika sätt, men jag tänker på empatiförmåga. En stor person för mig är en godhjärtad person som hjälper och stöttar sina medmänniskor men samtidigt inte glömmer bort sig själv. Det sker ofta att vänliga själar lägger allt fokus på sina medmänniskor och glömmer bort att ta hand om sig själva.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Sandra om hennes okända talanger, vad hon gör för att koppla av och vilken musik hon skäms över att hon lyssnat på som barn.