Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Regionförvaltningsverket vill få bukt på smittkedjorna – obligatoriska hälsokontroller införs också vid Raumovarvet

Från 2021
Delar av nya kvarkenfärjan Aurora Botnia på varvet i Raumo.
Bildtext Coronaviruset smittar särskilt lätt mellan personer vid närkontakt, alltså exempelvis vid samtransporter och saminkvarteringar vid varvets arbetsplatser.
Bild: Yle/Filip Sten

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har beslutat att obligatoriska hälsokontroller ska införas på Raumovarvet. Beslutet är i kraft från och med idag fram till den 2 maj 2022.

Hälsokontrollerna ska ordnas i alla områden där Rauma Marine Constructions Oy, dess dotterbolag och underleverantörer har arbetsplatser.

Det är staden som ordnar hälsokontrollerna.

Beslutet har fattats efter diskussioner med Satakunta sjukvårdsdistrikt och Raumo stad. Åtgärderna ses som nödvändiga för att förhindra spridningen av coronaviruset.

I pressmeddelandet skriver regionförvaltningsverket att den låga vaccinationstäckningen bland utländska arbetstagare vid varvet har ökat risken för virussmitta och behovet av vård för allvarliga former av sjukdomen. Genom att införa obligatoriska hälsokontroller vill man få bukt på smittkedjorna och uppmuntra arbetstagarna till att mer omfattande ta coronavaccin.

Redan igår stod det klart att också anställda vid Meyer-varvet ska genomgå obligatoriska hälsokontroller på arbetsplatserna i Åbo och S:t Karins.

Diskussion om artikeln