Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Walesiska EM-spelaren drabbad av cancer: "En chock för mig och min familj"

Från 2021
Fotbollsspelare i roströd speltröja sparkar en boll under match.
Bildtext David Brooks har hittills spelat 21 A-landskamper för Wales och gjort två mål.
Bild: imago images/Sportimage/ All Over Press

Bournemouths mittfältare David Brooks har diagnostiserats med cancerformen Hodgkins lymfom. Den 24-åriga walesiska landslagsspelaren berättar själv om beskedet på sociala medier.

Den tidigare Manchester City-junioren David Brooks slog igenom på allvar med Bournemouth i Premier League säsongen 2018/19. Han gjorde då sju mål och spelade fram till fem fullträffare på 30 matcher. Större klubbar stod på rad och efter säsongen värderades han till över 30 miljoner euro.

De senaste säsongerna har det gått aningen trögare för Brooks, men högermittfältaren har hållit sin plats i den walesiska landslagstruppen. I somras medverkade han i tre av Wales matcher i EM-slutspelet, mot Schweiz, Italien och i åttondelsfinalen mot Danmark.

Men nu blir det ett längre uppehåll från fotbollen för 24-åringen.

Brooks som hittills den här säsongen gjort ett mål på sju matcher för Bournemouth i Championship väljer i dag att gå ut med att han diagnostiserats med cancerformen Hodgkins lymfom.

Prognosen positiv

”Det här är ett mycket svårt meddelande för mig att skriva. Jag kommer att börja behandlingen nästa vecka och även om det här kommer som en chock för både mig och min familj så är prognosen positiv", skriver Brooks på Twitter.

Brooks tackar sina läkare och det walesiska fotbollsförbundet, då det var deras läkarteam som upptäckte cancern.

”Jag vill också tacka Bournemouth för all hjälp som jag har fått den senaste veckan. Och tacka för alla meddelanden jag har fått”, skriver Brooks vidare.

"Jag är övertygad om att jag kommer att återhämta mig helt och börja spela igen så snart som möjligt”, konstaterar Brooks och ber om att efter detta offentliga uttalande få slåss mot sjukdomen i lugn och ro, även om han inser att nyheten kommer att väcka intresse och medieuppmärksamhet.