Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Både Pargas och Kimitoön väljer att inte anställa ledande tjänstepersoner – forskare: "Beror knappast på att kandidaterna inte var kompetenta"

Uppdaterad 16.10.2021 14:16.
Kommunshuset i Kimito
Bildtext En turismchef fattas i kommunhuset.

Tidigare i höst valde stadsstyrelsen i Pargas att inte anställa en ny kommunikationschef, trots att rekryteringsprocessen för tjänsten slutfördes. Nu ser det ut som att också Kimitoön väljer samma utväg då det gäller anställningen av en ny turismchef.

Kimitoön utlyste tjänsten som turismchef efter att tjänstens tidigare innehavare slutade och i stället blev turismchef i Pargas. Nu framkommer det i föredragningslistan för Kimitoöns kommunstyrelsemöte att de inte kommer anställa en ny turismchef. Det var 11 personer som sökte tjänsten och även här togs tre personer in på intervju.

Enligt Linnéa Henriksson, forskare i offentlig förvaltning vid Åbo Akademi, är det rätt ovanligt att kommunen tar beslut som dessa.

Raseborgs stadsfullmäktiges ordförande Linnéa Henriksson, SFP.
Bildtext Linnea Henriksson är forskare i offentlig förvaltning vid Åbo Akademi.

– Jag tror att det är ganska slumpartat att det här inträffar i just de här kommunerna samtidigt.

Flera faktorer spelar in

Enligt Henriksson ligger flera orsaker bakom kommunernas beslut att inte anställa någon efter rekryteringsprocessen, men både Kimitoön och Pargas har en sak gemensamt.

– Båda tjänsterna ledigförklarades av den tidigare styrelsen, medan rekryteringsbeslutet fattas av den nya styrelsen. Det här kan såklart ha en betydelse i hur man resonerar, säger Henriksson.

För Pargas stad var detta en faktor som vägde in i beslutet om att vänta med att anställa en kommunikationschef.

– Det kan också handla om att man har olika uppfattningar om hur kommunikationen ska skötas. Så är det ofta när det handlar om kommunikation, och turism också för den delen.

Kommunernas verksamhet präglas av förändring från flera håll. Pandemin har visat att en del tjänster kan skötas på andra sätt, och det här har gett kommunerna möjligheten att ändra uppfattning om hur dessa tjänster ska skötas. Den stundande vårdreformen utgör också stora förändringar i kommunernas organisation.

– Jag tror att det i Kimitoöns fall enbart handlar om att de har tänkt om, säger Henriksson.

Tjänsten som turismchef ska nu breddas och i viss mån omorganiseras, vilket framkommer i beredningen för kommunens budget för nästa år. En annan faktor som väger in i beslutet att inte anställa en ny turismchef, är att Kimitoön nyligen har anställt en näringslivschef som delvis tagit över turismchefens uppgifter.

Enligt Henriksson är det viktigt att kommunen nu är tydlig med varför man valt att inte anställa någon efter rekryteringen.

– Där uppfattar jag att Kimitoöns beredning var föredömligt tydlig. Det finns alltså en tydlig anledning till att man tänkt om.

Tjänsterna utlystes innan vårdreformen fick grönt ljus

Rekryteringsprocessen inleddes innan kommunalvalet och innan det blev klart att vårdreformen skulle bli verklighet. Att kommunerna nu går miste om stora delar av budgeten kan ha påverkat beslutet att inte anställa någon i de ledande tjänsterna.

– Kommunerna vill inte ta på sig en för stor kavaj som de har svårt att fylla, om de hamnar i en position där de måste avskeda folk. Det är aldrig trevligt, säger Henriksson.

Beslutet att inte anställa någon ger ett intryck av dålig rekryteringspolitik, säger Henriksson. Men hon tror inte att orsaken till att kommunerna låtit bli att anställa någon är att kandidaterna skulle sakna den kompetens som krävs.

– De stora förlorarna är ju de som sökt tjänsterna och de som satt tid på att gå igenom ansökningarna. Man får hoppas på att det hanterades på ett snyggt sätt, säger Henriksson.