Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Märkliga vändningen i fallet Lauri Korpikoski – nu meddelar TPS att lagkaptenen ”lånas utomlands”

Lauri Korpikoski sitter på bytesbänken och tittar upp mot jumbotronen.
Bildtext Har Lauri Korpikoski gjort sitt i TPS?

För några dagar sedan hette det att Lauri Korpikoski skulle göra comeback i TPS ligatrupp. Nu gör Åbolaget en helvändning och meddelar att anfallaren spelar utomlands resten av säsongen.

Vändningarna kring fallet Lauri Korpikoski har redan varit många – nu kom nästa. Efter att ha varit ”sjukledig” i ett halvår förvandlades ligacomebacken plötsligt till ett utlandsuppdrag.

”Turun Palloseuras anfallare Lauri Korpikoski flyttar utomlands med ett lånekontrakt som täcker resten av säsongen”, inleder TPS sitt ytterst kortfattade och informationsfattiga pressmeddelande:

”Det var Korpikoski som tog initativ i frågan och efter det kom parterna överens om detaljerna. Korpikoskis nya klubb informerar om ärendet i ett senare skede.”

Så sent som på tisdagen hann TPS meddela att Korpikoski skulle återvända till ligatruppen efter en lång frånvaro.

Många frågetecken kring fallet

Varken TPS eller Korpikoski har kommenterat detaljerna i härvan offentligt, men enligt bland andra MTV Urheilu och Ilta-Sanomat ska TPS helt enkelt ha försökt frysa ut den tidigare NHL-spelaren.

TPS har hela tiden stått fast vid att Korpikoski är sjukledig till följd av en höftoperation i januari. Sjukledigheten började i juni.

TPS meddelade i samband med nyheten om comebacken att klubben låtit göra en ”grundlig” utredning om arbetsplatsdiskriminering. Enligt klubben framkom inga bevis som skulle ha stött påståendena.

Det står oklart exakt vart Korpikoski kommer att flytta. Korpikoski skrev på ett sex år långt kontrakt med sin moderklubb sommaren 2018. Hans lön låg år 2019 på 270 000 euro, med vilken han då toppade inkomstlistan i den inhemska ishockeyligan.