Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Från målrekord i landslaget till krisläge i Premier League – kan Teemu Pukkis Norwich öppna segerkontot? ”Kan spela med mindre press nu”

Från 2021
Teemu Pukki.
Bildtext Teemu Pukki har gjort två mål i Premier League den här säsongen.
Bild: Paul Greenwood/Shutterstock/All Over Press

Teemu Pukki blev herrlandslagets mesta målskytt mot Kazakstan. Nu hoppas Norwich-fansen på att måltjuven kan leverera i Premier League också. Deras stöd behövs, säger Pukki.

Norwich har haft allt annat än en lätt inledning på Premier League-säsongen 2020/21. Med en poäng på sju försök har förra säsongens Championship-mästare parkerat på sista plats i tabellen.

På lördag fortsätter säsongen med en hemmamatch mot Brighton, som överraskat positivt så här långt under säsongen. De kommande gästerna ligger på en otippad sjätte plats i ligan.

– Vi måste försvara till och med bättre än vi gjorde mot Burnley, säger Teemu Pukki på Norwichs webbplats och hänvisar till krysset mot det andra bottenlaget, ”The Canaries” första poäng för säsongen.

– Det var viktigt för oss att få den poängen. Nu kan vi spela med lite mindre press. Vi lyckades bra i försvarsspelet mot dem, speciellt med tanke på hur stort deras lag är. Vi höll dem borta från alla jättelägen.

Fick videohälsning av "Litti"

För Pukki har säsongen inte heller gått riktigt som väntat. Anfallaren har inte varit lika målfarlig som supportrarna har väntat sig – men i landslagströjan visade han att foten fortfarande är farlig.

I VM-kvalmatchen mot Kazakstan blev det två mål. Ett saldo som innebär att Pukki nu gjort flest mål i herrlandslaget.

– Det var en stor stund, jag är väldigt stolt, säger Pukki och berättar att han fick en videohälsning av den tidigare rekordinnehavaren Jari Litmanen efter segern.

– Vissa spelare är sugna på målrekord, men Teemu sätter laget före jaget. Han är en bra fotbollsspelare men en bättre människa, hyllar i sin tur tränaren Daniel Farke.

På lördag finns fler Premier League-fullträffar på beställningslistan.

– Utöver att försvara bra måste vi inse att vi inte skapat så många lägen som vi önskat den här säsongen. Det är vårt jobb att stiga fram och att skapa något. Då kommer målen också, säger Pukki.

Han riktar också en eloge till Norwich-fansen, som stöttat laget trots den motiga inledningen.

– Vi vet att de kommer att stå bakom oss ännu en gång. De ger oss stödet vi behöver. Resten är upp till oss. Jag tror verkligen på att vi kan ta poäng mot Brighton.

Diskussion om artikeln