Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ria Ölings Rosengård svenska mästare, Carljohan Eriksson en halvlek från att skriva historia efter ny nolla: ”Vi jobbar för att han ska få rekordet”

Från 2021
Uppdaterad 17.10.2021 18:27.
Ria Öling och Carljohan Eriksson.
Bildtext Ria Öling och Carljohan Eriksson.
Bild: All Over Press

Rosengård tog hand om guldet i Damallsvenskan – men visste inte ens om det själva. I herrligan kom Carljohan Eriksson ett steg närmare att skriva om rekordet för längsta svit utan insläppta mål.

– Jag fattar ingenting, skrek Olivia Scough enligt SVT efter slutsignalen.

Hennes Rosengård hade strax innan slagit Piteå med 3–2 – och säkrat guldet. Rosengård ledde ligan med klar marginal före omgången, men Häcken kunde ännu teoretiskt ha tagit ikapp dem.

Men Häcken kryssade mot AIK innan Rosengård inledde sin match bland snöhögarna. Då skulle en seger innebära att Malmölaget säkrade guldet redan två omgångar innan säsongen är över.

Och det var precis det som Rosengård gjorde.

Ria Öling passade fram Scough för 1–0 redan i den åttonde minuten. Med 2–2 på tavlan och tolv minuter kvar av ordinarie matchtid passade Öling fram Stefanie Sanders, som med sitt andra mål för dagen säkrade segern.

– Jag visste ingenting, de berättade ju inte, säger en sprudlande glad Sanders.

Årets ligaguld är klubbens tolfte genom tiderna. Det senaste kom 2019.

Eriksson höll nollan – igen

Carljohan Eriksson har varit i storform den här hösten. Då hans Mjällby stod värd för Kalmar på söndagen fortsatte målvakten leverera.

Eriksson motade samtliga skott på mål och höll nollan för den åttonde matchen på raken. Det innebär att han bara är en halvlek från att ta rekordet för längsta svit utan insläppta mål av Håkan Svensson.

– Det är magiskt så klart. Man är stolt över det vi gör i dag. Vi jobbar för att Carljohan Eriksson ska få slå rekord. I dag behövde han inte jobba så mycket, men han släppte i alla fall inte in något, säger Mjällbys Jacob Bergström i Discoverys tv-intervju.

Samtidigt som Bergström gav intervjun ledde ”Saku” Mjällbyklacken.

Herrallsvenskan-omgångens absoluta höjdpunkt var utan tvekan Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK. Den här gången var det ”Bajen” som fixade tre poäng med 1-0 efter 90 minuter.

Det resultatet innebär att det är fördel Djurgården i den ytterst jämna tätstriden i ligan. Såväl Malmö, AIK som Djurgården ligger på 44 poäng – men det svartblåa Stockholmslaget har spelat en match färre.

Diskussion om artikeln