Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bayern München totalförnedrade Lukas Hradeckys Leverkusen på en halvlek: ”Alla måste se sig i spegeln”

Uppdaterad 17.10.2021 19:12.
Lukas Hradecky.
Bildtext Lukas Hradecky.

Fem bakåt på 45 minuter. Det var inget snack om vem som var starkare då Bayer Leverkusen stod värd för Bayern München på söndagen. Vi förtjänade inte stämningen på stadion i dag, säger Lukas Hradecky efteråt.

0–1 efter fyra minuter.

0–2 efter en halv timme.

Sju minuter senare?

0–5 på tavlan.

Bayern München gjorde processen kort borta mot Bayer Leverkusen på söndagen. Leverkusen, som inlett säsongen piggt, fick till slut nöja sig med 1–5 mot tabelleettorna.

Pinsamt? Milt sagt, anser målvakten Lukas Hradecky.

– De där sju minuterna förstörde oss, säger han på klubbens Twitterkonto efter förlusten.

– Alla måste se sig i spegeln och fråga sig om de jobbade tillräckligt för laget i dag. Vi förtjänade inte stämningen på stadion, fortsätter han.

Lukas Hradecky pratar med Leverkusen-anhängare efter en match.
Bildtext Lukas Hradecky tog ett snack med fansen efter förlusten.

Frågar man Bayern München kunde resultatet ha sett mycket brutalare ut också.

– Vi visste att vi hade tre poäng i bagaget efter den första halvleken, konstaterar nämligen tvåmålsskytten Robert Lewandowski efteråt enligt AFP.

– Vi visste att vi ville spela fotboll på vårt sätt från start och det här resultatet visar hur bra vi gör det just nu, fortsätter han.

Utöver Lewandowski stod Serge Gnabry också för två baljor och Thomas Müller för ett mål för de regerande mästarna. Det var Patrik Schick som stod för Leverkusens enda mål i matchen.

Bayern leder alltså Bundesliga med 19 poäng efter åtta omgångar. Borussia Dortmund ligger tvåa, en poäng bakom München. Bayer Leverkusen ligger fortsättningsvis trea i tabellen med 16 poäng.