Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dramatiska scener i Premier League – matchen mellan Newcastle och Tottenham stoppades då åskådare fick hjärtinfarkt: ”Insåg att något var fel”

Uppdaterad 17.10.2021 21:53.
Räddningsinsats på fotbollsläktare.
Bildtext Räddningsinsats på läktaren under matchen.

Det skulle handla om Newcastle och klubbens nya saudiska ägare. Men istället blev ett nödläge på läktarplats det stora samtalsämne på söndagen. Till slut var det Tottenham som firade.

Det var scener som påminde skrämmande mycket om Finlands EM-premiär.

Matchen mellan Newcastle och Tottenham stoppades och det stod snabbt klart att något allvarligt hade inträffat. En defibrillator fördes snabbt till läktaren och domaren blåste av spelet.

Det visade sig att en åskådare hade drabbats av hjärtinfarkt och behövde återupplivas.

– Jag såg fansen vinka och märkte sedan att någon låg där. Jag insåg att något var riktigt fel. Jag tittade genast på domaren, som blåste av. Det var väldigt märkligt. Inget man någonsin vill se, säger Tottenham-backen Sergio Reguilon efteråt enligt BBC.

Efter att matchen stått stilla en stund meddelade Newcastle på Twitter att åskådaren stabiliserats och förts till sjukhus – och matchen kunde fortsätta.

Tottenham förstörde festen

Bortsett den skrämmande incidenten var det nästan festlig stämning på stadion. Det var Newcastles första hemmamatch efter att det blivit klart att klubben köpts upp av saudiska kungligheter.

Flera fans hade klätt upp sig – och Newcastle bjöd också den nya ordföranden, som följde med matchen live, på stor show direkt. Callum Wilson gav Newcastle ledningen redan i den andra matchminuten.

Newcastle-fans har klätt sig i saudiska huvudbonader.
Bildtext "Karnevalstämning", skrev bland andra BBC om inför matchen.

Glädjen blev kortvarig. Tottenham hade inte bara kvitterat utan pangat in tre bollar innan pausen. Matchen såg i praktiken att vara över.

Den sista spiken i kistan verkade vara Jonjo Shelveys katastrofala inhopp. Shelvey fick hoppa in i den 60:e minuten – 24 minuter senare hade han dragit på sig två gula kort.

Med en man färre på plan lyckades Newcastle ändå reducera tack vare ett bedrövligt självmål av Eric Dier. Men närmare än så kom ”The Magpies” inte. Slutresultatet stod alltså 3–2.

– Det viktigaste är att åskådaren lever, säger Reguilon.