Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Miro Heiskanen fick stort ansvar när Dallas åkte på ny förlust – tränaren sur över backarnas insats vid baklängesmål: ”Gillade inte det”

Uppdaterad 18.10.2021 08:32.
Miro Heiskanen med pucken i matchen mot Ottawa.

Säsongsstarten har varit motig för Dallas Stars. I natt åkte laget på en 2–3-förlust mot Ottawa Senators på bortaplan. Miro Heiskanen spelade nästan halva matchen för Dallas och var inne på isen när Ottawa gjorde två mål i powerplay.

Efter förlängningssegern över New York Rangers i säsongspremiären har trenden vänt neråt för Dallas Stars. Laget förlorade mot Boston Bruins i den andra matchen och i natt blev det en plump i protokollet på bortaplan mot Ottawa Senators.

Michael Raffl gav Dallas ledningen i den första perioden men sedan gjorde Ottawa tre raka mål varav två i numerärt överläge.

Miro Heiskanen, som spelade nästan 28 minuter i matchen, var på isen vid båda målen som gjordes av Chris Tierney. Vid det andra målet klarade han inte av att bryta Connor Browns passningen. Även Esa Lindell var på isen i samma numerära underläge.

– Vårt spel i boxplay har varit bra fram till den här matchen. Det första målet kan vi leva med då pucken studsar via en skridsko och kroppen och sedan in i mål.

– Jag gillade inte det andra målet. Backarna som är framför målet har som uppgift att stoppa den passningen. Det var vårt fel, säger Dallas tränare Rick Bowness på presskonferensen efter matchen.

Dallas fick in en reducering i sista perioden men närmare än 2–3 kom laget inte.

– Vi hade förtjänat en poäng men det fick vi inte. Vi har några killar som försöker hitta rätt och som är frustrerade över hur de spelar. Vi måste bara försöka ta oss igenom det, säger Bowness.

Ottawa som inte hör till ligans starkaste lag har inlett säsongen lovande. Det här var den andra segern på tre matcher.

– Två segrar är bra för oss, speciellt då vi nu har tre dagar utan matcher. Vi spelar bra på hemmaplan och det måste vi fortsätta med, säger tränaren D.J. Smith.

Resultat:

Ottawa – Dallas 3–2
DAL: Roope Hintz 0+0, -1, 11.12
DAL: Joel Kiviranta, 0+0, +/-0, 9.36
DAL: Jani Hakanpää 0+0, +2, 12.43
DAL: Miro Heiskanen 0+0, -1, 27.47
DAL: Esa Lindell 0+0, +/-0, 21.14