Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Läktare rasade när fansen firade seger: ”Väldigt chockerande – lyckligtvis skadades ingen”

Från 2021
Spelare i Vitesse står framför fansen när läktaren ger vika.
Bild: EPA-EFE/VINCENT JANNINK

Det var vilda glädjescener när Vitesse besegrade NEC Nijmegen i den holländska ligan på söndagen, men när spelarna firade framför sina fans gav läktaren vika. En utredning ska göras så snabbt som möjligt, säger stadsdirektören i Nijmegen.

Vitesse tog tre viktiga poäng på söndagen då man besegrade NEC Nijmegen i derbyt med 1–0. Efter matchen var det festliga stämningar både bland spelarna i Vitesse och fansen på läktaren.

Men när spelarna firade segern framför sina tillresta fans var olyckan framme. Plötsligt rasade de främsta raderna på en sektion.

– Jag är mållös och det är många olika tankar som flyger genom huvudet. Vad jag vet finns det inga skadade, säger Nijmegens president Wilco van Schaik enligt nyhetsbyrån AFP.

En container under läktaren ska ha förhindrat en del av raset och såg till att fansen inte föll hela vägen till marken, rapporterar public service-bolaget NOS.

Goeffertstadion i Nijmegen byggdes om 1999 för att motsvara de säkerhetskrav som ställs.

– Det här är väldigt chockerande och lyckligtvis skadades ingen. Jag vill att en utredning ska göras så snabbt som möjligt, säger stadsdirektören i Nijmegen Hubert Bruls.

Även det holländska fotbollsförbundet har initierat en utredning.

Enligt NOS blev det också stökigt utanför arenan efter matchen. Bland annat ska en polisbil ha vandaliserats och ett 20-tal supportrar greps.

Diskussion om artikeln