Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skadad Kaapo Kakko borta åtminstone en vecka: ”Vill inte tappa en sådan spelare”

Från 2021
Kaapo Kakko med pucken.
Bild: Gregory Fisher/Icon Sportswire

New York Rangers har placerat Kaapo Kakko på skadelistan. Finländaren kommer inte att spela under resten av lagets bortaturné som omfattar tre matcher. Vi tror inte att det är något allvarligt, säger tränaren Gerard Gallant.

Kaapo Kakko spelade bara drygt sex minuter i matchen mot Montreal Canadiens under natten till söndag. I den första perioden tacklades han av Aleksandr Romanov och tvingades bryta.

Enligt klubben har Kakko en skada på övre delen av kroppen och han tvingas nu vila. Kakko kommer att missa den här veckans tre bortamatcher mot Toronto, Nashville och Ottawa.

– Man vill inte tappa en sådan spelare, men förhoppningsvis är han inte borta speciellt länge. Han missar resten av bortaturnén och är tillbaka nästa vecka. Vi får se hur det går men vi tror inte att det är något allvarligt, säger tränaren Gerard Galant.

Rangers saknar även Ryan Strome på grund av ligans coronaprotokoll.

– Vi kan inte justera hur vi spelar om några killar är skadade. Vi har ett spelsystem och inget förändras. Om man tappar toppspelare som Strome och Kakko så påverkas man naturligtvis men samtidigt får andra spelare chansen, säger Gallant.

New York Rangers har inlett säsongen med två förluster och en seger. Kaapo Kakko har ännu inte gjort några poäng under säsongsstarten.

Diskussion om artikeln