Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spelarföreningen kräver utomstående undersökning om fallet Lauri Korpikoski – anklagar också TPS för felaktig information

Uppdaterad 18.10.2021 11:39.
TPS:n Lauri Korpikoski

Spelarföreningen SJRY anser att TPS har gett en felaktig bild av händelserna i samband med Lauri Korpikoskis sjukskrivning. Föreningen anser att utredningen om arbetsplatsdiskriminering inte är objektiv eller trovärdig.

Det var snabba vändningar kring Lauri Korpikoski förra veckan. Först meddelande klubben att Korpikoski skulle göra comeback men sedan kom beskedet att anfallaren lånas ut till Schweiz under resten av säsongen.

TPS meddelande också att man hade gjort en utredning om arbetsplatsdiskriminering men hittade inga bevis som stödde påståendena. Denna utredning riktar nu spelarföreningen SJRY stark kritik mot.

”Enligt TPS pressmeddelande gjordes en utredning av en utomstående expert, men det har nu visat sig att det var klubbens egna ombud. SJRY anser inte att utredningen är extern”, skriver föreningen i ett pressmeddelande och påpekar samtidigt att TPS uttalande inte är objektivt eller trovärdigt.

”Arbetsgivaren ger en dikterad och felaktig beskrivning av händelserna, och det är inte en oberoende undersökning om vad som faktiskt har hänt.”

Enligt spelarföreningen har klubben inte hört alla berörda parter i ärendet.

”SJRY har varit i kontrakt med flera spelare angående det här. Faktum är att varken Korpikoski eller andra berörda spelare har hörts. Den information SJRY fått från spelare skiljer sig väsentligt från det som TPS låter förstå.”

”Ingen av spelarna som hörts av SJRY bekräftar att det har gått till som TPS berättar, utan diskrimineringen och mobbningen har varit uppenbar”, skriver föreningen som även anser att klubben gått ut med felaktig information om Korpikoskis rehabilitering.

Spelarföreningen vill nu se utomstående undersökning.

”Vi hoppas att de ansvariga i TPS och ishockeyligan ska vara ärliga och oberoende i undersökningarna och framför allt transparenta.”