Hoppa till huvudinnehåll

Jobba hos oss

Är du Watt Nytts nya programledare?

Från 2021
Uppdaterad 19.10.2021 14:29.
programledare
Bildtext Malin - programledare för Watt Nytt och juniorreportrarna Viljami och Ingrid
Bild: Yle

Watt Nytts makalösa Malin söker sig vidare till nya äventyr - nu behöver vi en ny programledare i Österbotten.

Vad är Watt Nytt?

Watt Nytt är Svenska Yles nyhetsprogram för barn i lågstadieåldern. Vi sänder tre program i veckan på Arenan och är aktiva på TikTok och Instagram varje vardag. På måndagarna dyker vi djupare in i ett ämne, på onsdagarna serverar vi trivia och fun facts och på fredagarna går vi igenom det viktigaste som har hänt under veckan.

Tre tjejer står och ler framför en blå bakgrund
Bildtext Malin, Challe och Roxy - programledare för Watt Nytt
Bild: Barbro Ahlstedt, Jussi Pernaa, Clas Christiansen

Vem söker vi?

Vi söker dig som är nyfiken och har glimten i ögat. Du är intresserad av samhället och speciellt av barnen och deras perspektiv. Du älskar att stå framför kameran, trivs tillsammans med barn och unga samt har en förmåga att lyfta fram det bästa i dem. Du vågar bjuda på dig själv och tycker du om att skådespela är det ett plus!

Vad innebär jobbet?

Jobbet passar för dig som går i skola, studerar eller jobbar, men har extra tid några timmar i veckan. Du behöver varken planera eller skriva manus själv - det sköter en redaktör. Du bör dock ha tid för att lära dig repliker och och ställa upp på inspelning en gång i veckan eller varannan vecka. Ibland är du ensam framför kameran, ibland tillsammans med våra juniorreportrar. Oftast sker inspelningarna i eller i närheten av Vasa. Lönen är en timlön.

När?

Jobbet inleds vid årsskiftet, men du får börja öva tillsammans med Malin redan under hösten.

Hur?

Skicka en fritt formulerad ansökan med foto till watt@yle.fi eller fyll i svarsformuläret nedan, där du berättar om dig själv och varför du vill jobba som programledare för Watt Nytt. Senast den 8.11 vill vi ha din ansökan, men du kan bli kallad till intervju före det.

Frågor?

E-posta till watt@yle.fi eller ring projektledaren Sandra Strömvall på numret 040-484 1413

Fyll i formuläret.
Malin berättar fakta om ödlor. - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln