Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny tung match för NHL-nykomlingen Seattle Kraken – Joonas Donskoi assisterade till klubbens enda mål i storförlusten

Joonas Donskoi
Bildtext Flyers-målvakten Carter Hart räddar Joonas Donskois skott.

Philadelphia Flyers tog en storseger över nykomlingen Seattle Kraken i NHL med 6–1 i hemmarinken. Seattles Joonas Donskoi noterades för en assist till Krakens enda mål.

Flyers rymde genast i öppningsperioden till en 3–0-ledning, och Kraken kom aldrig in i matchen. I slutet av andra perioden reducerade Carson Souzy till 5–1 på passning av Donskoi och Jared McCann. Målet var Krakens första någonsin gjort av en försvarsspelare.

29-årige Donskoi flyttade till Seattle från Colorado Avalanche till denna säsong. Han har noterats för 0+3 under de första fyra matcherna.

Flyers-målvakten Carter Hart hade en fin kväll med 23 räddningar. Segern var Flyers första för säsongen. Kraken har endast vunnit en av sina fyra första matcher.

Rangers avgjorde i förlängningen

New York Rangers avgjorde bortamatchen mot Toronto Maple Leafs genom Artemi Panarins segermål i förlängningen. Svensken Mika Zibanejad hörde också till matchens lirare. Han spelade fram Panarin till segermålet, och gjorde dessutom Rangers öppningsmål i den första perioden.

Den ryske supertalangen i Rangers-målet Igor Sjestiorkin visade igen att han är en verkligt fin ersättare för legendariske Henrik Lundqvist. Sjestiorkin stod för 40 räddningar i matchen. Segern var den andra i rad för Rangers.

NHL
Bildtext Artemi Panarin och Mika Zibanejad firar segermålet

NHL-resultat:

Philadelphia – Seattle 6–1

Donskoi SKR 0+1, -1, 15.08

Toronto – NY Rangers 1–2 efter förlängning

Arizona – St. Louis 4–7

Calgary – Anaheim 2–3 efter förlängning