Hoppa till huvudinnehåll

Sport

San Jose Sharks-anfallaren Evander Kane avstängd i 21 matcher – bröt mot NHL:s covidprotokoll

Från 2021
Uppdaterad 19.10.2021 08:49.
Evander Kane.
Bildtext Fortsatt tungt för Evander Kane.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

San Jose Sharks-anfallaren Evander Kane har straffats av NHL för att ha brutit mot ligans covid-protokoll. Kane stängs av i 21 matcher, och tappar samtidigt löneintäkter på cirka 1,7 miljoner dollar.

Enligt nordamerikansk media har Kane misstänkts för förfalskande av coronavaccineringsintyg, ett brott som enligt lagen kan ge upp till fem års fängelse.

30-årige Kane är nästa får nästa gång spela i ligan den 30 november. Under förra säsongen var Kane San Joses effektivaste spelare under grundserien med 22 mål och 27 assist.

– Jag ber om ursäkt till mina lagkamrater, till klubben och till fansen. Jag begick ett misstag, ett misstag jag ångrar djupt och tar fullt ansvar för. Under den här avstängningen kommer jag att söka hjälp och se till att det blir bättring framöver. När avstängningen är avklarad planerar jag att återvända till isen med nytt mod och passion för sporten, säger Kane i ett uttalande.

Problemen har hopat sig kring Evander Kane under den senaste tiden. Trots att han har undertecknat ett lukrativt spelarkontrakt med San Jose ansökte han om personlig konkurs för ett år sedan. Kanes kontrakt med San Jose löper ut 2025.

NHL meddelar samtidigt att de nu lägger ner utredningen som finns mot honom gällande sexuella övergrepp och våld i hemmet på Kanes ex-fru Anna. NHL hänvisar till att brottet inte kan styrkas.