Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ässät förstärker truppen med kanadensisk back – SaiPa tar in anfallsspelare från USA

Från 2021
Shawn Lalonde
Bildtext Shawn Lalonde till Ässäts defensiv.
Bild: imago images/Hockeypics/Eva Fuchs/ All Over Press

Ässät från Björneborg har slutligen hittat den back man sökt i flera veckor. Klubben meddelar att man skrivit kontrakt med den kanadensiske backan Shawn Halloran. SaiPa förstärker i sin tur truppen med anfallaren Nick Halloran från USA.

Lalonde är en rutinerad 31-årig back som spelat i flera europeiska ligor i ett årtionde. Han har tre gånger vunnit försvarsspelarnas målliga i tyska DEL, samt en gång varit poängligans etta. Under sin bästa KHL-säsong 2019-20 noterades han för sju mål och 19 assist på 54 matcher. Under samma säsong tog han också flest utvisningsminuter i ligan.

– Shawn för med sig erfarenhet, ledarskap, skicklighet och fysiskt spel till vår defensiv. Vi följde med hans tag i KHL:s playoffs, och om man klarar av kvalitetsspel mot KHL:s toppar kan man förvänta sig kvalitetstag av honom också i ligan, skriver Ässäts utvecklingschef Tommi Kerttula på klubbens webbplats.

– Vi har sökt en back sedan augusti. Efter slutet av juli har endast en utländsk back kommit till ligan. Det berättar allt om marknaden just nu, säger Kerttula.


SaiPa tar anfallsspelare från AHL

Villmanstrandsklubben SaiPa förstärks med den 24-årige amerikanske anfallsspelaren Nicholas "Nick" Halloran.

Halloran spelade förra säsongen i AHL-klubben Ontario Reign. De fyra föregående säsongerna spelade han universitetsishockey för Colorado.

Nicholas Halloran laukoo Colorado Collegen paidassa.
Bildtext SaiPa tror på Nick Hallorans snabbhet.
Bild: ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

– Nick har goda anfallssfärdigheter, och han är en energisk och snabb skridskoåkare. Vi tror att hans egenskaper passar bra till vår spelstil, kommenterar SaiPas vd Jussi Markkanen i klubbens pressmeddelande.

Såväl Ässät som SaiPa är enligt säsongsinledningen i behov av förstärkningar ifall man vill hållas kvar i kampen om slutspelsplatser. SaiPa ligger tolfte i tabellen medan Ässät är nästsist. Både Lalondes och Hallorans kontrakt sträcker sig fram till slutet av den pågående säsongen.