Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vasa Sport och Risto Dufva överens – kontraktet förlängs med två säsonger

Risto Dufva bakom Sports avbytarbänk.
Bildtext Vasa Sport förlänger med tränaren Risto Dufva.

Vasa Sport har ingått ett 2-årigt avtal med ligalagets chefstränare Risto Dufva. Dufva kommer nu att träna ligalaget fram till våren 2024.

Vasa Sport har spelat fint i höstens ligamatcher. Laget ligger trea i tabellen bakom TPS och Kärpät. Enligt Dufva är framgången en naturlig fortsättning på det arbete som inleddes under förra säsongen.

– Vi har hittat flockens styrka. Höstens starka prestationer är ett resultat av förra säsongen och vi kan fortsätta med att bygga och utveckla vår verksamhet.

– Vi har valt en lite annorlunda stil än tidigare, vi har varit modiga i vår val och vi kommer att fortsätta på den vägen. Vi har lyckats skapa ett positivt tryck inom flocken och det syns inom allt det vi gör. Det har tagit sin tid, först föds flocken som sedan själv avgör vad flockens medlemmar tillsammans vill uppnå, kommenterar Dufva på klubbens webbplats.

Enligt klubbledningen har Risto Dufva visat både ett stort örnhjärta och yrkeskunnande på hög nivå under sina år i Sport. Ligalagets utveckling har varit positiv och han har med sin erfarenhet bidragit med både kunnande och långsiktighet i verksamheten, skriver Sport på sin webbplats.

- Risto ställde verkligen upp ifjol, då klubben gick igenom en tuff tid. En stor eloge för hans jobb inte bara på plan utan också utanför, säger Vasa Sports vd Tomas Kurtén.

- De kommande säsongerna vill vi fortsätta att stärka klubbens verksamhet. Den nya arenan ger oss goda möjligheter till detta och en stark sportslig utveckling ger oss möjlighet att optimera de nya faciliteterna, avslutar Kurtén.

Källa: Vasa Sports webbplats