Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mika Häkkinen tillbaka bakom ratten – tävlar med Valtteri Bottas i Race of Champions

Från 2021
Uppdaterad 20.10.2021 15:45.
Mika Häkkinen.
Bildtext Mika Häkkinen.
Bild: imago images/HochZwei/ All Over Press

Den tvåfaldige världsmästaren Mika Häkkinen bildar ett lag tillsammans med Valtteri Bottas när Race of Champions avgörs i februari. Det är spektakulärt att köra på snö och is, säger Häkkinen i ett pressmeddelande.

Race of Champions samlar några av motorsportens största namn och i februari kommer evenemanget att avgöras i Piteå i Sverige. För en månad sedan blev det klart att Valtteri Bottas kommer att ställa upp, och han får nu sällskap av en landsman.

Mika Häkkinen är tillbaka bakom ratten och kommer att tävla såväl i den individuella tävlingen som i lagtävlingen. I lagtävlingen bildar Häkkinen och Bottas Team Finland.

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka och att äntligen kunna delta i Race of Champions. Det kommer att skilja sig mycket från att tävla i formel 1, men jag älskar tävling och det är spektakulärt att köra på snö och is.

– Jag ska försöka få lite träning hemma hos mig i norra Finland före evenemanget, säger Häkkkinen i ett pressmeddelande.

Första blåvita lagsegern på 16 år?

Finländska förare har vunnit Race of Champions åtta gånger, varav två gånger i lagtävlingen. Den senaste lagsegern kom 2006 då Heikki Kovalainen och Marcus Grönholm fick kliva högt upp på pallen.

– Det är en ära att få representera Team Finland tillsammans med Valtteri Bottas. Vi kommer att göra vårt bästa för att vinna, säger Häkkinen.

– Jag och Mika har blivit goda vänner så jag är mycket glad över att ha honom som min lagkamrat, kompar Bottas.

Bland övriga förare som är klara för tävlingen finns Sebastien Loeb, Travis Pastrana, Tom Kristensen, Johan Kristoffersson, Petter Solberg, Oliver Solberg och Mattias Ekström.

Diskussion om artikeln