Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rasmus Ristolainen nöjd över Philadelphia-debuten som resulterade i seger – men medgav några felbeslut: "Kanske inte rost men brist på matcher"

Från 2021
Rasmus Ristolainen spelade sin första match för Philadelphia.
Bildtext Rasmus Ristolainen spelade sin första match för Philadelphia Flyers, här i samråd med Bostons Trent Frederic.
Bild: AFP / Lehtikuva

Efter över 500 NHL-matcher i bottenlaget Buffalo Sabres gjorde landslagsbacken Rasmus Ristolainen i natt sin första match för sin nya klubb Philadelphia Flyers. Inga mål, inga poäng och minus ett i protokollet, men däremot seger i hemmamatchen mot Boston Bruins.

Lauri Markkanen debuterade i natt för sin nya klubb Cleveland Cavaliers på NBA-parketten, och ungefär samtidigt gjorde även Rasmus Ristolainen sin debut för sitt nya lag Philadelphia Flyers på NHL-isen.

Ristolainen blev utan både mål och assist, men det viktigaste var att äntligen få starta säsongen – 26-åringen missade Flyers två första matcher på grund av skador. Men till lagets tredje match var Åbosonen i laguppställningen och skötte sin post med den äran, trots att det skedde några misstag och felbeslut.

– Är inte säker på om det är rost eller inte, men det fanns några sekvenser i matchen där jag kunde ha spelat bättre. Kanske inte rost men brist på matcher, sade Ristolainen på presskonferensen efter matchen.

Det var framför allt i andra perioden som Ristolainen gjorde ett par kostsamma misstag. I den första sekvensen skulle han byta just när Boston fick en kontring som Taylor Hall förvaltade, i den andra klarade han inte av att hålla Brad Marchands klubba borta från pucken alldeles vid det egna målet. Två mål för Boston där, som delvis gick på Ristolainens konto.

– Jep, det var ganska dåligt spelat mig, sade Ristolainen om Halls mål där Boston reducerade till 2–3.

– Vi spelade bra framför bägge målen, utom när jag var på isen och Boston gjorde mål, sade Ristolainen och syftar på Marchands 3–3-mål.

I tredje perioden var det ändå Flyers för hela slanten och tack vare fullträffar av Cam Atkinson, Travis Konecny och Sean Couturier vann Philadelphia med 6–3.

– Jag är glad över att jag äntligen fick debutera, och glad över att vi vann och spelade rätt så bra, sade Ristolainen.

Ristolainen spelade drygt 18 minuter vilket var fjärde mest av Philadelphias backar. Han bokfördes för två skott mot mål, två tacklingar och två blockeringar av skott.

Erik Haula spelade drygt 15 minuter för Boston Bruins – sjätte mest av lagets anfallare – men fick inga poäng.

NHL, 20.10.2021:

Philadelphia – Boston 6–3

Rasmus Ristolainen, PHI: 0+0, -1, 18.37

Erik Haula, BOS: 0+0, -1, 15.27

Vegas – St. Louis 1–3

Diskussion om artikeln