Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Formel 1 har blivit som att köra en vanlig bil för Kimi Räikkönen – får större adrenalinkick från motocross: ”Kan vara mer skrämmande”

Från 2021
Kimi Räikkönen kör om Sebastian Vettel.
Bild: xpbimages.com

Går det att ersätta den kick som man får av att tävla i formel 1? För Kimi Räikkönen blir det inga problem då han snart lägger av. Formel 1 är väldigt normalt för oss, säger han.

Kimi Räikkönens formel 1-karriär är inne på slutrakan. Endast sex lopp återstår att köra innan han hänger upp hjälmen för gott.

Efter 19 säsonger i motorsportens kungsklass är det dags för Räikkönen att göra något annat då de snabba formel 1-bilarna inte längre ger någon större kick.

– Det är väldigt normalt det vi håller på med, åtminstone för mig. Jag har gjort det här så länge att det inte skiljer sig så mycket från att köra en vanlig bil.

– Om man har fajter eller kör av på fel ställe kan man känna av farten, men det finns andra saker som jag gör som på många sätt är mer skrämmande, säger Räikkönen i en intervju på F1:s webbplats.

Kimi Räikkönen med Alfa Romeo-tröja, keps och svart munskydd hälsar på publiken.
Bildtext Kimi Räikkönen har sex lopp kvar att köra i sin F1-karriär.
Bild: imago images/Marco Canoniero/ All Over Press

Räikkönen är en sann motocrossentusiast och han pekar på att den sporten nu ger honom en större adrenalinkick.

– Jag försöker köra då jag har möjlighet och ofta kan det vara mer skrämmande än det här. Formel 1 är väldigt normalt för oss, säger han.

Om Räikkönen genomför hela säsongen kommer han att förlänga sitt rekord i antalet GP-starter till 349. Först på tur står USA:s GP i Austin på söndag.

– Jag har fina minnen härifrån. Det var här jag tog min senaste seger och det är ett fint minne, säger Räikkönen om triumfen 2018.

I söndagens lopp lär Räikkönen ändå inte ha någon chans att ta en ny seger.

– Vi måste göra allt väldigt bra om vi ska få med oss något från tävlingen, och allt startar på fredag. I de två senaste loppen har vädret påverkat mycket, nu får vi se hur det blir här och vilken placering vi kan ta, säger han.

Diskussion om artikeln