Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Ny undersökning: Majoriteten av finländarna anser att medicinska experters coronakommunikation varit framgångsrik

Från 2021
Tre rutor man kan kruxa för antingen med ett missnöjt ansikte eller med ett mittemellan ansikte eller ett nöjt ansikte. Rutan med ett glatt ansikte kruxas för.
Bild: Mostphotos

Enligt en ny enkätundersökning som Kommunbranschens utvecklingsstiftelse låtit göra, anser 65 procent av finländarna att de medicinska experterna lyckats bra eller ganska bra då det kommer till coronarelaterad kommunikation.

Det största missnöjet riktas mot familje- och omsorgsminister Krista Kiurus coronakommunikation. Nästan två av fem finländare, 38 procent, är missnöjda med Kiuru.

En fjärdedel av befolkningen anser, enligt undersökningen att regeringens och Social- och hälsovårdsministeriets kommunikation inte varit lyckad. Lite under hälften av de som svarade på enkäten är nöjda med regeringens coronakommunikation.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru STM:n tiedotustilaisuudessa koronaepidemiasta aiheutuneiden kustannusten korvaamisesta kunnille, Helsingissä, 8. lokakuuta 2021
Bildtext Störst var missnöjet med familje- och omsorgsminister Krista Kiuru.
Bild: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

De personer som stöder Sannfinländarna litar i genomsnitt mindre på all coronakommunikation. De som stöder Socialdemokraterna är i motsats i genomsnitt mer nöjda med coronakommunikationen.

Källa: STT

Diskussion om artikeln