Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Historisk Heiskanen låg bakom Dallas seger – Hakanpää fick matchstraff efter knätackling: ”Jag är verkligen ledsen”

Från 2021
Miro Heiskanen jublar över mål i Dallas-tröjan.
Bildtext Miro Heiskanen.
Bild: AOP

Miro Heiskanen var inblandad i samtliga tre mål som Dallas Stars gjorde mot Los Angeles Kings. Heiskanen prickade in 2–2-kvitteringen i sista perioden och blev den yngste backen i klubbens historia att nå 100 poäng i NHL. För Jani Hakanpää tog matchen slut i andra perioden efter en knätackling på Drew Doughty.

Dallas Stars hamnade i underläge två gånger mot Los Angeles Kings, men när det krävdes som mest klev Miro Heiskanen fram. Heiskanen spelade fram till Tyler Seguins 1–1 i slutet av första perioden och gjorde själv 2–2 i powerplay i mitten av den sista akten.

Målet var Heiskanens andra den här säsongen och han nådde samtidigt milstolpen 100 poäng i NHL. Heiskanen skrev också ny klubbhistoria då han med sina 22 år och 96 dagar är den yngste backen att nå den här milstolpen.


Heiskanens produktiva kväll var inte över efter den fullträffen. I förlängningen spelade han och Roope Hintz fram till Dallas segermål som gjordes av Denis Gurianov.

– Ett mål, två assistpoäng och 29.07 i istid, det är normalt för Miro Heiskanen. Titta där, två tacklingar också. Vad mer kan man begära, skämtade Seguin på presskonferensen då han fick se finländarens statistik.

Hakanpää tacklade Doughty

För Jani Hakanpää tog matchen slut då drygt fyra minuter återstod av den andra perioden. Hakanpää fick matchstraff efter en knätackling på Drew Doughty.

– Jag försökte bara stoppa honom från att komma in i zonen, det som hände var olyckligt. Jag hoppas att han ska repa sig och kan spela så snabbt som möjlig. Man vill aldrig se det där hända och jag är verkligen ledsen, säger Hakanpää.

Doughty tog sig direkt för sitt högra knä och vred sig i smärtor på isen efter tacklingen. Backen fick hjälpas av isen och kunde inte spela vidare.

– Skadan ska undersökas imorgon och vi lär höra mer under de kommande dagarna, säger Kings tränare Todd McLellan.

NHL lär granska tacklingen och sedan återstår det att se om Hakanpää får en längre avstängning.

– Jani är inte ute efter att skada någon, det handlar om otur. Jani är en stor kille och sådant kan hända men ligan lär behandla händelsen, säger Dallas tränare Rick Bowness.

Jesse Puljujärvi har fått en strålande start på säsongen. I Edmontons 5–3-seger över Vegas gjorde Puljujärvi poäng för femte matchen i rad. Han fick en assist när Zach Hyman kvitterade till 2–2 i andra perioden.

Mikko Koskinen gjorde en stark match mellan Edmontons stolpar och räddade 36 av 39 skott.

Resultat:

Toronto – San Jose 3–5

Buffalo – Boston 1–4
BOS: Erik Haula 0+0, -1, 15.12
BUF: Arttu Ruotsalainen 0+0, +/-0, 11.44

Dallas – Los Angeles 3–2 efter förlängning
LAK: Rasmus Kupari 0+0, +/-0, 11.12
DAL: Roope Hintz 0+1, +/-0, 17.58
DAL: Joel Kiviranta 0+0, -1, 3.50
DAL: Jani Hakanpää 0+0, -1, 8.51
DAL: Miro Heiskanen 1+2, +/-0, 29.07
DAL: Esa Lindell 0+0, +/-0, 26.13

Vegas – Edmonton 3–5
EDM: Jesse Puljujärvi 0+1, +/-0, 16.44
EDM: Mikko Koskinen 36/39 räddningar

Diskussion om artikeln