Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK hjälpte ärkerivalen i guldstriden – tog poäng av KuPS på bortaplan

Moshtagh Yaghoubi i farten mot KuPS.
Bildtext Moshtagh Yaghoubis HIFK tog poäng mot KuPS (arkivbild).

KuPS har gått som tåget i den övre slutserien, men hemma mot HIFK åkte laget på ett dyrt poängtapp. Då matchen slutade 0–0 bjuder KuPS nämligen in HJK i guldfighten igen.

KuPS har sett ut som ett mästarlag den senaste tiden. Samtidigt som de främsta konkurrenterna HJK har staplat rejält har Kuopiolaget imponerat i den övre slutserien i fotbollsligan.

Men då HIFK kom på besök på lördagen blev det noll gjorda mål och delade poäng. Slutseriens första poängtapp.

– Vi gör en helt bra match, men det räckte inte till. HIFK försvarade bra och gav oss inte värst många lägen, säger Urho Nissilä i Ruutus tv-intervju efteråt.

Nissilä drog själv på sig ett gult kort i matchen och är således avstängd i lagets nästa match borta mot SJK. Däremot kommer han att vara spelduglig i seriefinalen mot HJK.

"En vecka kvar"

Nu är det upp till ”Klubi” att se till att det finns något att spela för där. Inför söndagens match mot FC Inter ligger HJK fyra poäng bakom KuPS.

Efter det? Säsongens sista Stadin derby.

– Vi har en vecka kvar av den här säsongen. Spelarna vet vad som händer sen, knappast är vi alla kvar nästa säsong. Så vi vill göra det bästa av de återstående matcherna. Och släppa in lika få mål mot HJK, säger Jani Bäckman i tv-intervjun.

I den nedre slutserien fick IFK Mariehamn en rejäl islossning hemma mot redan degraderingsklara KTP. Matchen i Idrottsparken slutade hela 5–1 till Grönvitt.

Haka slog i sin tur FC Honka med 2–0 på bortaplan.