Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kanoninsats av Robin Salo i AHL – avgjorde i förlängningen och valdes till matchens lirare

Från 2021
Robin Salo.
Bild: AFP / Lehtikuva

Robin Salo har öppnat målkontot i AHL. Bridgeport stod för en imponerade upphämtning mot Springfield och Salo avgjorde matchen då 50 sekunder återstod av förlängningen.

Robin Salo gjorde en stark försäsong för New York Islanders men platsade ändå inte i NHL-truppen. Backen som gör sin första säsong i Nordamerika skickades i stället till Bridgeport i AHL för att fortsätta utvecklas.

I farmarligan har Salo nu spelat fem matcher, och i nattens seger över Springfield visade han upp takter som ledningen i Islanders lär gilla.

23-årige Salo fick en assist när Bridgeport startade sin upphämtning och Michael Dal Colle reducerade till 1–3 i andra perioden. Bridgeport nätade två gånger i sista perioden och tog matchen till förlängning, och där slog Salo till.

Mindre än en minut återstod av förlängningen när Salo fick pucken, han trampade runt i anfallszonen och prickade in segermålet mellan benen på målvakten Charlie Lindgren.

– Jag försökte bara få pucken mot mål, Arnaud Durandeau skymde målvakten väldigt bra så pucken gick in. Vi hade en bra känsla i förlängningen då vi hade hämtat upp ett tremålsunderläge och jag kände att vi skulle vinna, säger Salo enligt Connecticut Post efter matchen.

Salos vassa insats gjorde att han valdes till matchens bästa spelare.

Otto Koivula noterades för en passningspoäng i matchen. Koivulas saldo efter fem matcher i AHL är 0+3=3 poäng.