Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Missräkning av finländarna i alpina premiären – Torsti drygt en halv sekund från andra omgången: ”Så klart är jag besviken”

Från 2021
Samu Torsti i farten.
Bildtext Samu Torsti blev utan världscuppoäng i premiären.
Bild: Mauro Dalla Pozza/Shutterstock/All Over Press

Samu Torsti har aldrig gått vidare från det första åket i Sölden. Och har inte heller gjort det 2021. Torsti blev 0,65 sekunder från den andra omgången efter missar på det branta partiet.

Det fanns förhoppningar om världscuppoäng i premiären – men Samu Torsti hade inte marginalerna på sin sida. Trots ett hyfsat åk blev slutplaceringen 42:a och avståndet upp till topp 30 stannade på 0,65 sekunder.

– Så klart är jag besviken, säger Vasaåkaren efteråt enligt STT.

– De senaste veckorna har gått bra. I det stora hela kändes åket också bra. Men det branta partiet är exceptionellt och den här gången fick jag inte grepp om det, fortsätter han.

Det mesta talade för österrikisk hemmaseger då Roland Leitinger något överraskande ledde tävlingen med två tiondelssekunder efter det första åket. I mål fick Leitinger ändå märka att han totalt varit sju hundradelssekunder långsammare än schweizaren Marco Odermatt.

Shiffrin knep segern i damernas premiär

Erika Pykäläinen var den enda blåvita damen i farten i storslalomstävlingen på lördagen, men fick det inte alls att stämma i backen.

Pykäläinen slutade på 60:e plats och missade alltså det andra åket – där Mikaela Shiffrin stod för ett formbesked.

Segern i tävlingen gick till amerikanskan med 0,14 sekunders marginal till Lara Gut-Behrami. Den regerande innehavaren av titeln för den totala världscupen, Petra Vlhova, slutade trea.

– Jag kan inte ens beskriva hur skönt det var att köra i dag. Det var också viktigt att få en bra start på säsongen, konstaterade Shiffrin i segerintervjun.