Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Silverlaget TiPS chockbesked – avstår sin plats i Nationella ligan: ”Har inte ekonomiska förutsättningar att fortsätta”

Uppdaterad 24.10.2021 17:55.
Tikkurilan Palloseura 2019.
Bildtext Arkivbild.

Tikkurilan palloseura har gjort sitt i Nationella ligan för stunden. På ligans webbplats meddelar laget att man avstår sin plats på den högsta serienivån.

TiPS kämpade om ligaguld ända in i det sista både i fjol och i år – men nu är sagan all i Dickursby.

På Nationella ligans webbplats meddelar nämligen klubben nu att man ”inte längre har ekonomiska förutsättningar att fortsätta”.

Coronaviruspandemin nämns som den främsta orsaken till de ekonomiska strulen.

”Det knappa antalet egna spelare i Vandaområdet påverkade också beslutet”, skriver klubben. PK-35 tävlar om spelare i staden och TiPS behövde förstärka laget från utlandet för att över huvudtaget klara av att genomföra säsongen 2021.

Nu kommer föreningen istället att fokusera på att utveckla spelare framför allt på juniorsidan. Dessutom ska samarbetet med andra föreningar i Östra Vanda utvecklas till den grad att en ligasatsning kunde bli aktuell i framtiden igen.

Nationella ligan meddelar i sin tur att ersättaren sannolikt stavas Nurmijärven Jalkapalloseura. NJS förlorade mot HPS i ligakvalet, som avrundades på lördagen.

Enligt Yle Urheilus uppgifter ska TiPS ha försökt hitta en annan förening att samarbeta med för att trygga ligaplatsen. Ett av lagen som var aktuella är HIFK.

Artikeln uppdaterad med ytterligare information kl. 17.55.