Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Carljohan Eriksson kom en kvart från att ta rekordet – släppte in tre bollar i Mjällbys tunga förlust: ”Hoppades på en till nolla”

Från 2021
Carljohan Eriksson, sommaren 2016.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

793 minuter. Så länge gick Carljohan Eriksson utan att släppa in mål i Allsvenskan. Men då hans Mjällby stod värd för IFK Göteborg tvingades han kapitulera – tre gånger.

IFK Göteborg har lite oväntat hamnat långt ner i tabellen i Allsvenskan. De facto låg de efter Mjällby inför söndagens omgång.

Då passade hemmalaget i Sölvesborg på att skruva upp förväntningarna. Tre poäng fanns på bordet – och ett ligarekord för lagets finlandssvenska målvakt.

Carljohan Eriksson behövde nämligen bara knappt en halvlek till för att ta rekordet för längsta svit utan insläppta mål i Allsvenskan. Men det gick inte vägen.

I den 28:e minuten nickade Carl Johansson in 1–0 för ”Blåvitt”. Fyra minuter senare drog Mjällby på sig ett rött kort och uppförsbacken blev brant.

"Väldigt tungt"

Efter en kvick kvittering efter paus tvingades ”Saku” kapitulera två gånger till och Göteborg tog segern med 3-1.

– Vi visste att de är starka på fasta situationer och det är så de gör sina mål, säger målskytten Amin Sarr i tv-intervjun efteråt.

– Det känns väldigt tungt. Vi gick in med förhoppningen att hålla en till nolla – att vinna en till match. Så jag är väldigt besviken.

I och med segern hoppade IFK Göteborg upp till elva förbi just Mjällby i tabellen.

Tid utan insläppta mål i Allsvenskan

808 minuter: Håkan Svensson, Halmstad (1999–2000)

797 minuter: Mattias Asper, AIK (1999)

793 minuter: Carljohan Eriksson, Mjällby (2021)

700 minuter: Johan Wiland, Elfsborg (2008)

700 minuter: Mattias Hugosson, Gefle (2011)

Källa: SVT