Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Guldstriden lever – HJK höll ut mot FC Inter och knappade in på KuPS försprång: ”Otroligt lättad”

Från 2021
Riku Riski firar mål.
Bildtext Riku Riski nätade för HJK.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Ligaguldet är fortfarande i HJK:s egna händer. 2–1 mot FC Inter på söndagen innebär att ”Klubi” nu kan ta guld genom att vinna sina två återstående matcher.

Tölö fotbollsstadion har varit allt annat än ett hemtrevligt ställe för HJK den senaste tiden. Inte bara hade det gått två månader sedan den senaste hemmasegern – i veckan blev ”Klubi” utbuade då matchen mot Maccabi Tel Aviv i Conference League slutade i en utklassning.

Men mot FC Inter stod ett eventuellt ligaguld på spel. Tack vare HIFK:s 0–0-kryss borta mot ledande KuPS på lördagen hade HJK ett jätteläge att ta in på försprånget. Vilket de gjorde.

Riku Riski satte 1–0 i slutet av första halvlek. Brorsan Roope utökade till 2-0 i börja av andra.

Visst blev det lite skrämselhicka i HJK-klacken då Timo Furuholm reducerade med kvarten kvar att spela – men den här gången höll HJK ut. Slutresultatet skrevs 2–1.

– Det känns så otroligt bra, säger Riku Riski i Ruutus tv-intervju efter segern.

Allt att spela för

– Jag känner mig lättad. Det har inte varit värst lätt för oss här hemma, men vi visste att om vi spelar på vår egen nivå så kan vi vinna. Det blev lite onödigt jämnt, men en viktig seger i ett viktigt läge, fortsätter han.

Två omgångar återstår nu av fotbollsligasäsongen. KuPS leder fortfarande ligan, men avståndet ner till HJK är bara en poäng.

KuPS möter SJK borta innan seriefinalen mot HJK hemma i Kuopio. För HJK:s del väntar härnäst säsongens sista Stadin derby mot HIFK.

FC Inter säkrade sin plats i Europa nästa säsong redan då HIFK inte vann i Kuopio på lördagen. Åbolaget ligger två poäng bakom SJK i fighten om bronset.

Diskussion om artikeln