Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Två unga män greps efter att ha vansinneskört med motorcyklar i Ekenäs

Från 2021
Uppdaterad 26.10.2021 08:11.
Poliisiauto
Bildtext Motorcyklisterna provocerade poliser som var ute på uppdrag. Arkivbild.
Bild: Juuso Stoor / Yle

Två motorcyklister provocerade poliser som övervakade hastigheten på Flemingsgatan i Ekenäs. De körde på bakhjulet framför polisbilen och for sedan iväg med hård hastighet. En video över händelsen har spridits på sociala medier.

Polisen har gripit två unga män som misstänkta för händelsen. Männen, som medgett händelsen, har försatts i körförbud och deras motorcyklar och kameror har beslagtagits av polisen. 

Det framkommer i ett pressmeddelande från polisen. 

Händelserna fick sin början tisdagen 19.10 lite efter klockan 13 på eftermiddagen på Flemingsgatan i Ekenäs, där polisen utförde automatisk hastighetsövervakning. 

Två motorcyklister provocerade polisen genom att köra på bakhjulet framför polisbilen. När polisen försökte stoppa dem for motorcyklisterna iväg med hög hastighet. De körde enligt polisen inte bara på vägen utan också på cykelvägen och utanför vägområdet. 

I området finns simhall, daghem och skolor. 

”Polisen ser väldigt allvarligt på den här händelsen och vädjar till föräldrarna att prata med sina barn om eventuella följder. Det strängaste stadgade straffet för grovt äventyrande av trafiksäkerheten är två år fängelse”, konstaterar kriminalkommissarie Mats Sjöholm. 

Senare laddades motorcyklisternas video upp på sociala medier och fick stor spridning. 

Förundersökningen har inte avslutats. Männen misstänkt för grovt äventyrade av trafiksäkerheten.