Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Trista nyheter från Florida: Anton Lundell skadad efter pangstarten i Panthers

Från 2021
Anton Lundell spelar i Florida Panthers.
Bildtext Anton Lundell tvingas till vila efter sin fina start på NHL-karriären.
Bild: AFP / Lehtikuva

Floridas tränare Joel Quenneville hade bistra besked att komma med inför matchen mot Arizona. Formstarka Anton Lundell är inte ombytt i natt.

Anton Lundell har varit ett av NHL-höstens tidiga finländska utropstecken. Centern har gått raka vägen in i Florida Panthers uppställning – men han spelar inte i natt.

Efter måndagens förmiddagspass var beskedet från tränaren Joel Quenneville bistert: Anton Lundell är inte med mot Arizona Coyotes.

Lundell brottades med skadeproblem under försäsongen och nu är 20-åringen på skadelistan. Enligt Quenneville har finländaren en skada på överkroppen och hans läge utvärderas dagligen.

Lundell har startat sin första NHL-säsong med att snitta en poäng per match – två mål och tre framspelningar på fem matcher. Dessutom har han fått rejält med speltid, mellan femton och sjutton minuter i varje match.

Enligt Panthers-journalister är senaste nytt när det gäller Markus Nutivaara och Olli Juolevi positivare: de närmar sig spel. De två backarna har inte stökat undan sin första match för säsongen ännu.