Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Iivo Niskanens hårda rival från hemma-VM i Lahtis avslutar karriären − "En tid för allt"

Från 2021
Iivo Niskanen, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug.
Bildtext Niklas Dyrhaug (till höger i bild) knep VM-brons i Lahtis 2017.
Bild: EPA

Den norske skidåkaren Niklas Dyrhaug avslutar sin tävlingskarriär. Dyrhaugs individuella toppstund inföll i skuggan av Iivo Niskanens guldprestation i skid-VM i Lahtis 2017.

Niklas Dyrhaug har i två års tid kämpat med axelskador, och nu tvingas han ge upp.

Dyrhaugs problem började redan efter vinter-OS 2018, men fram till nu har han försökt komma tillbaka.

– Det finns en tid för allt. Nu är det min tur att lägga skidorna på hyllan. Det har varit en otrolig resa och jag är stolt och glad över vad jag uppnått. Det blir en stor övergång, men det känns riktigt att gå vidare, skriver Dyrhaug på Instagram.

– Jag var med i en uppvisningstävling och slog sönder axeln. Jag har försökt med rehabilitering och operation för att komma tillbaka till min gamla nivå, men jag har inte lyckats få tillräckligt med styrka till mitt stakande, skriver Dyrhaug.

Niklas Dyrhaug
Bildtext Niklas Dyrhaug har tävlat färdigt.
Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press

– Drivkraften med mitt åkande har alltid varit att kunna kämpa om segrar och medaljer. När jag känner att jag inte kan göra mitt bästa ger jag mig medan det känns bra.

Den finländska skidpubliken minns Dyrhaug framför allt från skid-VM i Lahtis 2017. Dyrhaug var en av Iivo Niskanens hårdaste utmanare på 15 km klassiskt.

Dyrhaug lyckades ta sin enda individuella medalj i det loppet bakom vinnaren Niskanen och silvermedaljören Martin Johnsrud Sundby.

Dessutom har Dyrhaug tagit två VM-guld i stafett åren 2015 och 2017.

Diskussion om artikeln