Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Man United-spelarna uppges tvivla på Solskjær – men norrmannen väntas få fortsätta leda laget: "Klubbledningen och Sir Alex vill ge honom en chans till"

Uppdaterad 27.10.2021 10:57.
Ole Gunnas Solskjär sträcker ut händerna.
Bildtext Många väntade sig att Ole Gunnar Solskjær skulle sparkas efter söndagens storförlust.

Ole Gunnar Solskjær tränarskap i Manchester United verkar till och med överleva en 0–5-förlust mot Liverpool. Brittiska medier rapporterar att norrmannen är den som lotsar laget i helgens match mot Tottenham.

Manchester United åkte på en av sina alla tiders förnedringar då ärkerivalen Liverpool var bättre med hela 5–0 på Old Trafford häromdagen. Senaste gången som United förlorat stormötet med större siffror dateras så långt tillbaka som till 1895, då laget ännu hette Newton Heath.

– Det är solklart att den norska katten med de nio liven har bränt sin sista livlina. Nu är det mest en fråga om när det är över och vem som blir näste man på heta stolen, skrev Yle Sportens Mats Ahlnäs dagen efter söndagens söndermangling.

Samstämmiga uppgifter på de brittiska öarna vittnar nu om att 48-årige Solskjær har fortsatt förtroende för att vända på trenden. Den kraftigt ifrågasatte norrmannen väntas nämligen ha kvar ansvaret då United tar sig an Tottenham på lördag.

Enligt Sky Sports uppgifter finns det till exempel inget inom klubben som tyder på att klubblegendaren Solskjær skulle skickas bort. The Athletic (bakom betalmur) menar att coachens jobb ännu är tryggt, och också ESPN slår fast att han får fortsätta – även om hans arbetsplats är "väldigt hotad".

Förvirrat i omklädningsrummet

The Athletic skriver vidare att klubbledningen under måndagen hade ett krismöte om tränarfrågan.

Enligt sajten är stämningen i Uniteds omklädningsrum "splittrad och förvirrad". The Telegraph (bakom betalmur) avslöjar i sin tur att Solskjær varit i heta diskussioner med flera spelare på den senaste tiden.

Ansedda transferjournalisten Fabricio Romano rapporterade på Twitter att laget hade samma chefstränare som förr då man tränade i dag. Också Romano hävdar att det fortfarande finns förtroende Solskjær.

– Majoriteten av klubbledningen (också Sir Alex Ferguson) vill ge honom en till chans, skriver italienaren på Twitter.

Från tränarens hemland hemland hörs liknande uppgifter om framtiden. Dagbladet och TV2 menar att Solskjær får fortsätta till Spursmatchen.

Solskjærs mannar har ett tufft schema. Efter Tottenham väntar Atalanta i Champions League och lokalrivalen City i PL för ligasjuan.