Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Polisen: Oförsiktighet under inspelningarna där Alec Baldwin av misstag sköt filmfotograf

Från 2021
Blommor och ljus står på ett bord framför ett foto på en kvinna.
Bildtext Filmfotografen Halyna Hutchins dödades i skjutvapenolyckan under filminspelningen.
Bild: AOP

Polisen uppger att det förekom en del oförsiktighet i hanteringen av skjutvapen under filminspelningarna där skådespelaren Alec Baldwin av misstag sköt en filmfotograf till döds och skottskadade en regissör.

Sheriffen för Santa Fe där dödsskjutningen inträffade uppgav under en presskonferens på onsdagen att Baldwin avfyrade ett skarpt skott som dödade filmfotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza.

Sheriff Adan Mendoza sa att polisen beslagtagit både vapnet som Baldwin avfyrade och en stor mängd ammunition, varav en del var skarpladdad.

Polisen har också tillgång till den blykula träffade fotografen och regissören.

Souza, som stod bakom Hutchins då skottet avfyrades, har sagt till polisen att skarp ammunition aldrig borde finnas i närheten av scenen. Polisen misstänker att det fanns flera skarpa skott på platsen.

‒ Vi misstänker att det finns flera skarpa skott, men det måste testas. Nu ska vi utreda hur de hamnade där och varför de fanns där eftersom de inte borde ha funnits på platsen, sa Mendoza.

Inspelningen vapenansvariga Hannah Gutierrez Reed har uppgett att hon kontrollerade ammunitionen samma dag som olyckan inträffade.

Mendoza sa att det är för tidigt i utredningen att säga om någon kommer att åtalas.

Källa: AP, Reuters