Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Alltid tajta duster i Chabarovsk – Jokerit föll efter straffar i Fjärran östern: "Knepigt utgångsläge"

Från 2021
Anders Lindbäck i målet för Jokerit.
Bildtext Anders Lindbäck räddade 30 puckar mot Amur.
Bild: Maksim Konstantinov/SOPA Image/Shutterstock/All Over Press

Bortamatcher i Chabarovsk har aldrig varit lätta för Jokerit. I torsdagens lunchmatch kom laget ikapp i den tredje perioden, men hemmalaget Amur var bättre när det var dags för straffar. "Matcherna här är alltid tajta", tycker Jokerits Nicklas Jensen.

Höstens längsta bortaturné är vad som står på agendan för Jokerit. Det första av sex stopp var i Chabarovsk en ort där Helsingforsklubben inte vunnit på ett par år.

– Matcherna här är alltid tajta. Vi försöker spela simpelt och fortsätta på det goda försvarsspel vi haft, sade Jokerits Nicklas Jensen i tv-intervjun efter den mållösa första perioden.

Att Amurs hemmarink följer NHL-mått är inte något som brukat gynna Jokerit. Dagens batalj blev en jämn historia, där hemmalaget öppnade målskyttet genom Vladimir Butuzov i den andra perioden.

I tredje perioden törstade Jokerit efter en kvittering och belöningen kom efter drygt fyra minuters spel. John Norman vann tekningen och Niklas Friman drog till från blålinjen.

– Båda lagen hade lysande målchanser, men det kändes som att hemmalaget var steget före, kommenterar tränaren Lauri Marjamäki på Jokerits sajt.

Sett till coachens ord blev matchavgörandet rättvist. Jokerit fick nöja sig med en poäng efter att Amur varit bättre i straffläggningen med tre mål mot "Narrarnas" två.

– Utgångsläget var förstås knepigt då vi gjorde den långa resan från Helsingfors till Chabarovsk i går.

Jokerit hittas på andra plats i den västra konferensen. I övermorgon spelar man i Vladivostok mot Admiral.

Resultat

Amur Chabarovsk–Jokerit 2–1 efter straffar (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

J: Niklas Friman 1+0, John Norman 0+1, Anders Lindbäck 30/31 räddningar

Diskussion om artikeln