Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Legendariska studentrestaurangen Gado i Åbo stänger sina dörrar

Från 2021
Gadolinia vid Åbo Akademi
Bildtext Här har många Åbostuderande ätit lunch.
Bild: Åbo Akademis bildbank

Studentrestaurangen Gado stänger sina dörrar från och med måndag, den 1 november. Redan tidigare var det klart att lunchrestaurangverksamheten måste flytta i december, berättar restaurangchef Mick Stadthagen.

Enligt Stadthagen pågår det ändå redan en hel del omorganiseringsarbeten i fastigheten och därför stängs restaurangen redan nu.

Stiftelsen för Åbo Akademi, som äger Gadolinia i akademikvarteren i Åbo planerar att riva delar av fastigheten och bygga nytt. Det här arbetet inleds under nästa år. Åbo Akademi har tidigare berättat att universitetet är intresserat av att samarbeta kring den nya fastigheten på området.

Enligt verkställande direktören Susanna Häyry, kommer studenterna inte att gå hungriga, trots att Gado nu stänger. I slutet av sommaren öppnade Kårkaféerna en restaurang i Aurum, den nya byggnaden på Henriksgatan. Arken kommer att ha förlängda öppettider och bättre serveringskapacitet och lunchrestaurangen i Asa-huset ska också öppnas vid ett senare tillfälle . Dessutom serverar Kåren lunch varje vardag.

Diskussion om artikeln