Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bygget av VPS ligatrupp har börjat – tränaren får fortsätta, flera optioner används

Uppdaterad 29.10.2021 14:00.
Jussi Nuorela tittar på under en VPS-träning.
Bildtext Jussi Nuorela har fått sitt tränargenombrott i Vasa.

Det blir som väntat Jussi Nuorela som ska leda VPS i fotbollsligan nästa år. Med sig kommer han att ha flera av årets nyckelspelare, bekräftar klubben på torsdagen.

Jussi Nuorela tog över i juni efter att VPS underpresterat under Jukka Karjalainens ledning på våren.

Nuorela experimenterade med Vasalagets namnstarka offensiv och fick fason på spelet. Det resulterade i en drömhöst och comeback i ligan efter två år i division 1.

– Vi vände upp och ner på hela spelsystemet. En sån förändring sker inte i en handvändning, sa Nuorela till Yle Sporten förra veckan.

Efter succén på hösten står det nu klart att det är Åbobördige Nuorela som lotsar VPS nästa säsong. Det bekräftade klubben i dag, då man också presenterade hela staben för nästa säsong, samt en rad utnyttjade kontraktsoptioner.

Nuorela kommer även nästa säsong att ha klubbikonen Henri Sillanpää med sig som assisterande tränare. Nästa år kommer Sillanpää däremot inte att ha ansvaret för målvakterna, utan den posten går till Vesa Kumpula, som verkat i VPS reservlag i sommar.

Morrissey utan kontrakt

Sedan tidigare hade VPS kontrakt med bland annat Mikko Pitkänen, Samuel Lindeman, Aleksi Pahkasalo och Kalle Multanen. I dag meddelade man att klubbens optioner på förlängning används i Teppo Marttinens, Kareem Moses, Joonas Vahteras och Riku Jääskäs avtal.

– Vi försöker göra kloka spelarval som ska vara klara i ett relativt tidigt skede, förklarar sportchefen Janne Lindberg på Vasalagets sajt.

Av spelarna som fick mycket speltid den gångna säsongen saknar till exempel Samba Sillah och Steven Morrissey kontrakt för nästa säsong.

VPS trupp för tillfället

Målvakt: Teppo Marttinen.

Backar: Kareem Moses, Mikko Pitkänen, Gabriel Sillanpää.

Mittfältare: Aleksi Pahkasalo, Sebastian Strandvall, Samuel Lindeman, Joonas Vahtera, Antonio Almén, Lauri Ketola.

Anfallare: Riku Jääskä, Kalle Multanen, Roni Hudd.