Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö företagare vädjar till staden: Lös parkeringsproblemen inför sommarsäsongen

Från 2021
båtar och publik i östra hamnen
Bildtext Under stora evenemang såsom Poker run rör sig många människor i Hangö och Hangö företagere efterlyser bättre ordning kring evenemanget.

Hangö företagare vill få bukt med parkeringsproblemen söder om järnvägen under sommarsäsongen. Företagarföreningens styrelse kräver att staden löser problemen inför säsongen 2022.

Det här är viktigt för att invånarna och besökarna ska trivas i staden och för att de lokala företagen ska kunna sköta sin verksamhet utan problem.

I en skrivelse till stadsstyrelsen konstaterar företagarna att parkerade bilar eller husbilar och tält får paradplatserna i Hangö att se ut som ett "rörigt getto".

Förutom problem med ordning och nedskräpning skadar det också stadens image.

Företagarföreningens styrelse föreslår därför att stadsstyrelsen förbjuder parkering eller begränsar den med trafikmärken där det är nödvändigt.

Hangö stad borde också ordna ersättande parkering på annat håll och se till att det finns ordentlig skyltning speciellt under stora evenemang.

Böter och parkeringsövervakning

Företagarföreningen föreslår att staden ansöker om tillstånd att övervaka parkeringen och att dela ut böter under sommarsäsongen.

Dessutom borde staden utreda om det är möjligt att införa parkeringsavgifter speciellt i området kring Östra hamnen.

Om Hangö inför parkeringsavgifter måste staden också garantera att kundparkeringen fungerar.

Dessutom föreslår företagarföreningen att staden under regattan och Poker run avgränsar evenemangsområdena i Östra hamnen och ser till att det finns tillräckligt med ordningsvakter.

Diskussion om artikeln