Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nu börjar det lossna för Lauri Markkanen – men säsongens största poängskörd bet inte på LeBron och Lakers stjärnor

Från 2021
Lauri Markkanen i vinröd spelblus hänger kvar i korgen efter en dunk.
Bildtext Lauri Markkanen svarade för 17 poäng i bortamatchen mot Los Angeles Lakers.
Bild: Lehtikuva

Efter tre raka segrar räckte höstens utropstecken Cleveland Cavaliers inte till mot stjärnspäckade Los Angeles Lakers. Men Lauri Markkanens skytte börjar sitta. 17 poäng från finländaren var säsongsbästa.

Lauri Markkanens nya klubb Cleveland Cavaliers inledde säsongen som ett av hela NBA:s sämsta lag enligt en enad expertis. Men Cavs har överträffat alla förväntningar och hade tre raka segrar i ryggen inför bortamatchen mot Los Angeles Lakers.

Då klev Lakers stjärnor fram och satte stopp för uppstickarens svit. LeBron James var tillbaka efter skada och stod för 26 poäng. Carmelo Anthony satte sex treor och kom upp i 24 pinnar och Russell Westbrook kompletterade med 19 poäng. Det efter att matchens bästa poängplockare James först under uppvärmningen bestämt sig för att i alla fall spela.

Följden blev att Lakers vann med 113–101.

– Det var en värdefull lektion för oss. När du spelar mot ett lag av den kalibern kan du inte göra misstagen som vi gjorde. Men det var bra för oss att se det, lära oss av det och gå vidare, säger Cavaliers tränare J.B Bickerstaff till cleveland.com.

Markkanens bästa match sen flytten

Lauri Markkanen har inlett säsongen bra på många sätt, men finländaren har i en ny roll hittills haft stora problem med sitt skytte.

Mot Lakers föll bitarna på plats, åtminstone i en sekvens.

Inom loppet av två och en halv minut satte Markkanen 10 poäng och han kom totalt upp i 17, säsongens bästa notering hittills. Markkanen fanns på plan i 32 minuter och plockade också tre returer. Som helhet var det hans bästa match sen sommarens flytt från Chicago Bulls.

Markkanen och Cleveland får snabbt chansen att hitta tillbaka till segerspåret. Kommande natt spelar Cavaliers nästa bortamatch, mot sommarens finallag Phoenix Suns.

Resultat, NBA:

Toronto-Orlando 110-109

Miami-Charlotte 114-99

New Orleans-Sacramento 109-113

Denver-Dallas 106-75

Portland-LA Clippers 111-92

LA Lakers-Cleveland 113-101
Lauri Markkanen 17 poäng/3 returer/1 assist.

Diskussion om artikeln