Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lyckad resa till Stilla havet för Jokerit – fyra poäng av Jensen sju tidszoner bort

Från 2021
Uppdaterad 30.10.2021 13:08.
En Jokeritspelare i svart speltröja med puck uppvaktas av en vitklädd Admiralspelare.
Bildtext Nicklas Jensen var bäst på plan när Jokerit slog Admiral Vladivostok med 4–1.

Matchen startade klockan 10 finsk tid och i starten var Jokerit yrvaket. Sen vaknade Nicklas Jensen. Med 1+3 från danskens klubba vann gästerna med 4–1 i Vladivostok.

Jokerit är ute på hockeyvärldens längsta bortaresa, och efter en poäng i Chabarovsk i torsdags var det i dag match mot Admiral Vladivostok, nära Nordkoreas norra gräns.

KHL:s bottenlag Admiral (bara kinesiska Red Star Kunlun är sämre) tog ledningen då Dinar Khamidullin sköt in 1–0 i den femte minuten, framspelad av förra säsongens TPS-succé Josh Kestner.

Öppningen var olovligt svag från Jokerits sida.

– I första perioden tog vi tre onödiga utvisningar. Jag sa åt spelarna att vi inte kan göra det, men efter det spelade vi väldigt disciplinerat, berättar Jokerits tränare Lauri Marjamäki efter matchen i Discoverys sändning.

Och till slut gick det som det förväntades, Jokerit tog över mer och mer.

Poäng i fyra raka

Amerikanen Jordan Schroeder kvitterade, Iiro Pakarinen förde upp gästerna i ledning och Teemu Turunen satte in 3–1.

Dansken Nicklas Jensen var matchens man och spelade fram till de tre första målen. Pricken över i kom när Jensen själv fastställde slutresultatet 4–1 i tom bur.

– Efter första perioden spelade vi uppoffrande och följde vår matchplan. Laget var väldigt målmedvetet, jag är så glad över det, sammanfattar Marjamäki.

Säsongen har varit upp och ner för Jokerit, men klart mest upp. Nu har Helsingforslaget en ny poängsvit på gång, med poäng i fyra raka matcher. Laget befäste sin andra plats i den östra konferensen, närmast efter SKA från S:t Petersburg.

Den utmanande resan i österled fortsätter till Novosibirsk där laget spelar på måndag innan det på onsdag är dags för bortamatch i Kazakstan.

Diskussion om artikeln