Hoppa till huvudinnehåll

Sport

BK-46 pressade Cocks i toppmatchen – rycket efter paus gav regerande mästarna åttonde raka segern

Från 2021
Uppdaterad 30.10.2021 20:04.
Teemu Tamminen, Cocks.
Bildtext Teemu Tamminen gjorde elva mål för Cocks.
Bild: Handbollförbundet / Kalle Parkkinen

Cocks är nu det enda obesegrade laget i herrarnas handbollsliga. Laget pressades av BK-46 i dagens toppmatch men vann till slut med tre bollar. I damernas FM-serie var HIFK i gungning mot GrIFK men hittade en vinnande väg ur matchen.

Det var två obesegrade lag som möttes i Riihimäki i dag. Regerande mästarna Cocks hade sopat rent i sina sju första matcher medan gästande BK-46 hade fem raka segrar.

Lagen bjöd på en jämn första halvlek där både Cocks och BK-46 turades om med målskyttet. Cocks var ändå något vassare i slutet av den första akten och gick till pausvila i ledning med 19–17.

Tidigt i den andra halvleken roffade Cocks åt sig en femmålsledning och kopplade ett järngrepp om matchen. Cocks såg ut att gå mot en komfortabel seger men en stark avslutning av BK-46 gav lite nerv i slutminuterna.

Två minuter före slutet ledde Cocks fortsättningsvis med fem bollar, men några snabba baljor av Sebastian Säkkinen gjorde att BK-46 nästan fick kontakt. I den sista minuten ledde Cocks bara med två bollar men laget höll undan och vann till slut med 36–33.

– Jag är nöjd med vårt anfallsspel men i försvaret och målvaktsspelet kom vi inte upp i vår bästa nivå, säger BK-tränaren Andreas Rönnberg på ligans webbplats.

– Det var en spännande ligamatch och två viktiga poäng för oss, säger Teemu Tamminen som gjorde elva mål för Cocks.

HIFK illa ute mot GrIFK

Även i damernas FM-serie är det nu bara ett lag som vunnit samtliga matcher i höst. HIFK var i rejäl gungning mot Grankulla IFK men fixade till slut biffen.

Tio minuter in i den andra halvleken såg Johanna Hilli till att Grankulladamerna ledde med fyra bollar, men laget lyckades inte förvalta det fina läget.

HIFK vände på steken under den sista kvarten och fixade säsongens femte triumf. HIFK vann matchen med 32–27
– Det var en jämn match i 60 minuter, HIFK avgjorde med sin rutin. De gjorde saker bra och vi bränner många lägen, säger GrIFK-tränaren Anders Genberg.

Resultat:

Herrar:

ÅIFK – Dicken 26–31 (14–13)

Cocks – BK-46 36–33 (19–17)

HIFK – GrIFK 34–29 (16–11)

Damer:

HIFK – GrIFK 32–27 (16–15)

Dicken – PIF 42–16 (18–8)

SIF – KyIF 24–23 (11–15)

Diskussion om artikeln