Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrämmande bilder när Makwan Amirkhani knockades – fick motståndarens knä rakt i huvudet och låg kvar på mattan en lång stund

Från 2021
Uppdaterad 30.10.2021 21:31.
Makwan Amirkhani.
Bild: EPA-EFE/Erik Simander

För första gången i karriären har Makwan Amirkhani förlorat en match efter en knockout. Finländaren blev knockad i den andra ronden av Lerone Murphy.

Makwan Amirkhani stod inför en tuff uppgift i kvällens UFC-gala i Abu Dhabi. Han skulle möta den obesegrade britten Lerone Murphy.

Till en början såg det ändå ut som att Murphy skulle bli en lätt match förAmirkhani. Finländaren fick ner Murphy på mattan två gånger i den första ronden.

Men direkt i början av den andra ronden tog matchen slut för Amirkhani. Han fick Murphys knä rakt i huvudet och knockades.

Smällen var så pass hård att Amirkhani såg ut att tappa medvetandet och han låg kvar på mattan då domaren gick in och bröt matchen. Han fick också läkarvård inne i oktagonen under flera minuter.

Efter matchen kom ändå lugnande besked då UFC publicerade en video där Amirkhani var på benen och tackade Murphy för matchen.

Två timmar efter matchen gick också Amirkhani ut med en uppdatering på sociala medier där han skriver att han är okej även om det var en tung förlust.

Lerone Murphy tog karriärens elfte seger och den tredje i UFC. Brittens första match i UFC 2019 slutade oavgjord.

– Det tog längre än väntat för mig att komma in i matchen. Jag visste direkt att matchen var över när jag träffade honom med knät, säger Murphy i sin segerintervju.

Det här var första gången i karriären som Amirkhani knockades av en motståndare. Han har nu förlorat tre raka matcher i UFC.

Diskussion om artikeln