Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sergio Agüero fick svårt att andas mitt under match – Barcelonastjärnan förd till sjukhus med bröstsmärtor

Från 2021
Spelare och vårdpersonal står under match böjda ner över en spelare som ligger ner.
Bildtext Barcelonas sjukvårdare kallades in på plan när anfallaren Sergio Agüero drabbades av bröstsmärtor under ligamatchen mot Alaves.
Bild: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Det skulle handla om Barcelonas första match sedan Ronald Koeman fick sparken som tränare. Men efter 1–1 hemma mot Alaves fanns allas tankar hos Sergio Aguero efter att forwarden under första halvlek förts till sjukhus med andnöd och smärtor i bröstet.

Det var i slutet på första halvlek i Barcelonas hemmamatch mot Alaves på Camp Nou som publiken och tv-tittarna märkte att något var galet.

Barcelonas argentinska anfallare Sergio Agüero, ny för säsongen från Manchester City, sjönk ihop på gräset och tog sig för bröstet.

Han fick snabbt vård på plan i flera minuter och en bår togs in på gräset. Till slut kunde Agüero vandra av plan för egen maskin, men han byttes ut och lämnade genast arenan och fortsatte till sjukhus med ambulans.

– Agüero led av bröstsmärtor och har förts till sjukhus för en hjärtundersökning, skrev Barcelona i ett pressmeddelande efter matchen.

"Sa att han kände sig yr"

Barcelonas holländska tränare Ronald Koeman fick tidigare i veckan sparken efter lagets förlust borta mot Rayo Vallecano. Tillfälliga ersättare Sergi Barjuan fick resultatmässigt en tung start då "Barca" fick nöja sig med 1–1 hemma mot bottenlaget Alaves, men tankarna efteråt fanns hos Agüero.

– Jag frågade hur han mådde och han sa att han kände sig yr. Sedan hörde jag att han förts till sjukhus. Mer vet jag inte, sade Barjuan efter matchen.

Efter att Agüero vandrat av planen förde Memphis Depay i början på andra halvlek upp Barcelona i ledning, men kort därefter kvitterade Luis Rioja för Alaves och tabellnian Barcelona tappade ytterligare två poäng.

Åskådarna i Katalonien visar sitt missnöje med säsongens trupp genom att inte gå på match. Publiksiffran var bara 37 000, klubbens sämsta publiksiffra på över 20 år om man räknar bort tiden med coronarestriktioner.

Diskussion om artikeln