Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Motgångarna fortsätter för Teemu Pukki och Norwich – förlorade igen efter målvaktens tavla: ”Vill inte kritisera mina spelare offentligt”

Från 2021
Teemu Pukki deppar efter förlusten mot Leeds.
Bild: /All Over Press

Norwich hade just kvitterat och kommit in i matchen mot Leeds. Då stod målvakten Tim Krul för ett slappt ingripande och laget förlorade igen. Vi såg alla vad som hände, säger tränaren Daniel Farke efter 1–2-förlusten.

Det fortsätter gå riktigt tungt för jumbon Norwich i Premier League. Tio matcher in i säsongen har laget ännu inte vunnit och i dagens match mot Leeds kammade man noll igen.

Norwich var ändå med i matchen i den andra halvleken. Raphinha gav Leeds ledningen elva minuter efter paus men i den 58:e minuten kvitterade Andrew Omobamidele.

Då såg det ut som att Norwich kunde få med sig åtminstone en poäng, men den chansen försvann två minuter senare. Rodrigo sköt från distans och målvakten Tim Krul gjorde ett slappt ingripande och bollen gick in i mål.

– Målet dödade det momentum vi hade. Jag vill inte kritisera mina spelare offentligt, de förtjänar inte det. Vi såg alla vad som hände och det är ännu svårare då det drabbar en ledande spelare.

– Tim har gjort så mycket bra för den här klubben. Han vet att han borde ha gjort det lite bättre och behöver inte höra mig kritisera honom offentligt, säger Farke på presskonferensen efter matchen.

Att Norwich gjorde ett mål var ändå ett litet fall framåt. Laget hade inte nätat på över en månad och Teemu Pukkis två fullträffar var lagets enda inför den här matchen.

Pukki spelade hela matchen mot Leeds och hade ett bra läge. I den tolfte minuten fick han bollen i straffområdet och klippte till med högern men bollen gick utanför.

– Vi borde ha vunnit den här matchen och det är en besvikelse att vi förlorade på det här sättet, säger Farke.

I söndagens andra match blev det en klar seger för West Ham. Londonklubben slog Aston Villa med 4–1.


Resultat:

Norwich – Leeds 1–2

Aston Villa – West Ham 1–4

Diskussion om artikeln