Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Trögstartat Carolina förlängde rekordsviten – Teräväinen och Aho missade kalaslägen mot ligans sämsta lag

Från 2021
Carolina Hurricanes jublar efter att man ha gjort ett mål.
Bild: AFP / Lehtikuva

Carolinas finländare blev utan poäng mot Arizona men laget fixade ändå efter lite möda en ny triumf. Det blev en 2–1-seger för Carolina som nu vunnit åtta raka matcher.

Carolina Hurricanes och Arizona Coyotes kom till söndagens drabbning med diametralt motsatta säsongsstarter. Carolina har inlett rekordbra och radat upp sju raka segrar medan Arizona hade förlorat samtliga sina matcher.

En lätt uppgift för ett av NHL:s hetaste lag? Inte alls. Carolina var trögstartat och hamnade i underläge sex minuter in i den första perioden.

”Canes” jobbade sig ändå in i matchen och började påminna om det lag som gått obesegrat genom de första grundserieveckorna. Carolina skapade flera vassa lägen men Arizona och målvakten Karel Vejmelka stod emot i första perioden.

Tidigt i den andra akten var både Teuvo Teräväinen och Sebatian Aho nära att kvittera. Teräväinen fick ett friläge där pucken gled någon centimeter på fel sida av stolpen, och Aho drog till med ett handledsskott som gick tätt över ribban.

Karel Vejmelka fick svettas ordentlig i Arizonas mål men då tre minuter återstod av andra perioden kom Carolinas kvittering. Martin Necas dunkade in pucken från blålinjen.

– Jag tror pucken studsade på en av deras spelare. Det var skönt att få det där målet, säger Necas.

Sent avgörade gav åttonde raka segern

Vejmelka fortsatte att briljera även i den sista perioden men då två och en halv minut återstod att spela avgjorde Carolina. Laget spelade i numerärt överläge då Brett Pesce prickade in 2–1 som blev slutresultatet.

– Vi kämpade oss till den här segern. Det var en tuff match men pucken studsade vår väg. Vi har inlett säsongen bra och vi måste bara fortsätta så här, säger Necas.

I slutsekunderna då Arizona spelade utan målvakt fick Teräväinen ett läge att peta in pucken i tomt mål men skottet räddades av Clayton Keller.

Ingen av finländarna noterades i poängprotokollet och det här var första matchen utan pinnar för Sebastian Aho den här säsongen.

Åtta raka segrar under inledningen av säsongen är klubbrekord för Carolina och nu närmar man sig hela ligans rekord. 1993 startade Toronto säsongen med tio raka segrar och Buffalo gjorde om den bedriften 2006.

Resultat:

Carolina – Arizona 2–1
CAR: Sebastian Aho 0+0, +/-0, 18.48
CAR: Jesperi Kotkaniemi 0+0, +/-0, 14.28
CAR: Teuvo Teräväinen 0+0, -1, 18.56

Diskussion om artikeln