Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förlusten mot Manchester United var droppen – Tottenham sparkar tränaren

Från 2021
Uppdaterad 01.11.2021 16:55.
Tottenhams tränare Nuno Santo.
Bildtext Tottenham och Nuno Espírito Santo går skilda vägar.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Tottenham har avskedat tränaren Nuno Espírito Santo. Klubbledningens tålamod tröt efter 0–3-förlusten mot Manchester United i lördags.

Det har varit ett turbulent år i Tottenham. Förre huvudtränaren José Mourinho fick silkessnöret i april och ersattes av Ryan Mason för återstoden av våren.

Värvningen av en permanent huvudtränare drog ut på tiden då flera aktuella namn avböjde av olika orsaker. Till slut föll valet på portugisen Nuno Espírito Santo, som hade lotsat Wolverhampton från 2017 till 2021.

Efter en lyckad start på Premier League-säsongen, då Tottenham bland annat besegrade regerande mästaren Manchester City, började laget prestera allt sämre och dala i tabellen.

Fansen visade tydligt sitt missnöje i lördags i samband med förlustmatchen mot Manchester United och i dag kom det väntade beskedet: Tottenham meddelade att Nuno och den övriga ledarstaben har fått sparken.

”Jag vet hur mycket som Nuno och hans stab ville fortsätta och jag beklagar att vi behövde ta det här beslutet”, säger Tottenhams klubbdirektör Fabio Paratici i ett uttalande på klubbens webbplats.

”Nuno är en sann gentleman och kommer alltid att vara välkommen här”, fortsätter Paratici.

Diskussion om artikeln