Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit har fått fason på försvaret – segrade i Sibirien efter att ha brutit lång hemmasvit

Från 2021
Hannes Björninen skjuter.
Bildtext Hannes Björninen blev matchhjälte i Novosibirsk (arkivbild).
Bild: All Over Press / Emil Hansson

Sibir Novosibrisk hade radat upp sex raka vinster på hemmaplan. Men då man fick besök av Jokerit fick man inte in en enda puck i gästernas mål. "I slutet av matchen ville vi verkligen vinna", säger Jokeritlotsen Lauri Marjamäki efter 2–0-segern.

Jokerit gör sin längsta bortaturné för säsongen och på måndagseftermiddagen finsk tid var det dags för match i Rysslands tredje största stad Novosibirsk.

Bortamötet med Sibir var det tredje stoppet på Helsingforslagets äventyr i öst. Förra veckan blev det en förlängningsförlust mot Amur Chabarovsk och en klar seger mot Admiral Vladivostok. I blev det en ny vinst efter att "Narrarna" inte släppt in ett enda mål bakåt.

Faktum var att Jokeritkeepern Janne Juvonen fick en lugn arbetsdag i Sibirien. Han behövde bara stå i vägen för tolv puckar då hans lagkamrater samtidigt gjorde det som krävdes framåt.

– Skridskoåkningen och passningsspelet var inte på vår bästa nivå, men vi förbättrade oss under matchen och på slutet ville vi verkligen vinna, säger tränaren Lauri Marjamäki på Jokerits hemsida.

Björninen avgjorde

Segermålet kom i den tredje perioden från Hannes Björninens klubba, efter att Marko Anttila med pucken bakom kassen hittat honom ledig framför målet.

Se segermålet på Discoverys Twittersida.

Under slutminuterna tvingades Jokerit försvara sin ledning på boxplay då David Sklenička satt utvisad. Efter att tjecken släppts ut från båset passade han på att fastställa slutresultatet till 2–0.

– Vi har fått en bra balans i försvarsspelet. Under de fyra senaste matcherna har vi bara släppt in två mål – det är så man vinner matcher, poängterar Marjamäki.

Jokerit hittas på andra plats i den västra konferensen. Bortaturnén fortsätter på onsdag i Kazakstan, där Barys Nur-Sultan väntar.

Diskussion om artikeln