Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Åtta beväringar smittade av coronaviruset på Nylands brigad - totalt 50 i karantän

Från 2021
Ett större fordon står och väntar på att få köra in på ett garnisonsområde. Trafikljuset lyser rött och en bom avgränsar vägen.
Bildtext Beväringar har smittats av coronaviruset på Nylands brigad, men smittspridningen har avtagit de senaste dagarna. Arkivbild.
Bild: Malin Valtonen / Yle

Åtta beväringar från samma enhet på Nylands brigad i Ekenäs har insjuknat i covid-19. Det här har skett under de tre senaste veckorna.

Nylands brigads informatör Hanna Tallberg uppger att totalt 50 personer ur samma enhet har varit i karantän på grund av att de exponerats för coronavirussmitta. Några beväringar är fortfarande i karantän. Ingen i personalen har smittats eller varit i karantän.

Smittfallen har upptäckts medan beväringarna varit på brigaden och de som försatts i karantän har också befunnit sig på brigadområdet. 

Nylands brigad ordnade en massvaccinering den 15 oktober då många beväringar fick sin andra dos, men även de sattes i karantän för säkerhets skull eftersom smittfallen upptäcktes innan det gått två veckor sedan vaccineringen.

Hanna Tallberg uppgav i dag (2.11) att inga nya fall har konstaterats de senaste dagarna.